"Het wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd"
vr 19 november 2021 om 15:36

“Voetbal is gemaakt voor het publiek. Daarom vind ik het doodzonde dat er niet alleen vanavond maar ook de komende weken opnieuw geen fans in de stadions aanwezig mogen zijn. Uitstel van de wedstrijden was blijkbaar niet haalbaar, dus helaas moeten we ermee dealen.

Twee weken geleden boekten we een gemakkelijke zege. Tegen Helmond Sport scoorden we driemaal en hielden we dit seizoen voor de vijfde maal de nul. Hoewel we betere wedstrijden hebben gespeeld, gaven we niets weg en creëerden we veel kansen. Zeker in de tweede helft hadden we de score moeten uitbouwen. Daarom was de 3-0 overwinning zeker niet geflatteerd.

Hoewel hij nog niet honderd procent fit is, is Xian Emmers heel effectief en productief. Xian vindt het fijn om in ons aanvallende concept te spelen en momenteel is hij met vijf doelpunten zelfs onze topscorer. Dat is mooi om te constateren. Xian is een echte teamspeler met veel loopvermogen, diepgang én scorend vermogen. Die combinatie van kwaliteiten is bijzonder en zie je niet vaak. Kortom, Xian is op de goede weg en voor ons een absolute meerwaarde.

Na een vrij weekend is Jong AZ vanavond onze tegenstander. Hun selectie bestaat uit een groot aantal talenten. De afgelopen jaren timmert de jeugdopleiding van AZ hard aan de weg en daar plukken ze nu de vruchten van. Op FC Emmen na heeft Jong AZ de minst gepasseerde defensie in de Keuken Kampioen Divisie. In tegenstelling tot het eerste elftal spelen ze heel gesloten. Hun gering aantal tegendoelpunten geeft aan dat het voor ons zeker geen gemakkelijke wedstrijd wordt. Daarom zullen we het opnieuw zelf moeten doen en gaan we, zeker thuis, zoals altijd voor de drie punten.”

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: rodajckerkrade.nl