De visie van Jurgen - Mooie uitdaging
zo 28 maart 2021 om 16:00

“Vanmiddag treffen we met SC Cambuur het meest scorende team met de meeste zeges en de minste nederlagen. Toch zal ons gebruikelijke strijdplan tegen de sterkste ploeg in deze competitie niet veel afwijken.

Natuurlijk is het heel knap dat Cambuur voor het tweede seizoen op rij zo goed presteert. Toch lag dat in de lijn der verwachting. In vergelijking met afgelopen seizoen is hun selectie namelijk grotendeels intact gebleven. Het resultaat is een goed voetballende ploeg die met veel scorende mensen het spel graag bepaalt en dominant is.

Kijkend naar onszelf begonnen we afgelopen week tegen Telstar heel goed aan de wedstrijd. We kwamen vroeg op voorsprong en hadden die ook snel moeten verdubbelen. Maar al snel bleek dat teveel spelers niet in goede doen waren. Daardoor gingen we heel slordig om met balbezit en verloren we uiteindelijk met 3-1. Heel vervelend en totaal onnodig, maar zulke wedstrijden zitten er wel eens tussen. Natuurlijk is het doodzonde en hadden we heel goede zaken kunnen doen. We kunnen daar lang over praten en allerlei excuses bedenken, maar dat heeft nu geen zin meer. We waren niet goed genoeg, dan houdt het op. Daarom is het nu een kwestie van doorpakken en verder gaan.

In deze fase van het seizoen worden contracten opgezegd en verlengd. Natuurlijk is elke speler bezig met zijn eigen toekomst. Maar of je contract nu wel of niet wordt verlengd, wanneer je als groep goed presteert pakt dat voor iedereen het beste uit. Daarom is het aan ons om wedstrijden te winnen en de play-offs te halen.

Na vandaag hebben we gerenommeerde tegenstanders als Go Ahead Eagles, Almere City, MVV en NAC Breda voor de boeg. Toch kijk ik nooit vooruit, maar alleen naar de eerstvolgende wedstrijd. Dat doen we het hele jaar al, dus vandaag ook. Het duel van vanmiddag tegen de koploper is een mooie uitdaging en dus leuk om te spelen. Als we vandaag goed zijn aan de bal kunnen we er een mooie wedstrijd van maken. En aangezien deze ontmoeting door veel kijkers op televisie wordt gevolgd, zijn veel ogen op ons gericht. Een uitgelezen mogelijkheid om de krachten te meten en ons visitekaartje af te geven!"

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: rodajckerkrade.nl