"Er samen een geweldig seizoen van maken"
vr 27 augustus 2021 om 14:33

“In onze vorige thuiswedstrijd tegen Excelsior vond ik ons niveau heel hoog, maar bleken we in de eindfase slordig. Gelukkig waren we afgelopen week tegen Telstar een stuk effectiever.

Wanneer je in de laatste seconde wint, voelt dat altijd heerlijk. Toch moeten we ook de eerste helft tegen Telstar niet vergeten. Het is lastig te verklaren, maar voetballend was dat gewoon slecht. De tegenstander was in die fase weliswaar beter, maar dat lag voornamelijk aan onszelf. Na rust vochten we ons vervolgens heel knap terug in de wedstrijd. De laatste twintig minuten waren we conditioneel sterker en na de 3-3 besloten we voor de volle winst te gaan. Met de ultieme treffer van Fabian Serrarens als prachtige beloning.

Met de recente komt van Xian Emmers en de terugkeer van Daryl Werker zijn we heel blij. Xian levert ontzettend veel energie en is in het bezit van een prima techniek, een uitstekend schot én scorend vermogen. Daryl Werker is een op en top prof en altijd een uithangbord voor de club geweest. Een heel positieve jongen die bij Roda JC en bij ons past. Na het wegvallen van Florian Mayer waren we op zoek naar een centrale verdediger. Al kan Daryl met zijn fysieke kracht in geval van nood ook als stormram fungeren. Dat bleek afgelopen week nog in Velsen.

Tegenover hun komst staat het afscheid van Nicky Souren en Mart Remans, beiden prima jongens met een lang verleden bij Roda JC. Van ons hoefden ze niet te vertrekken, maar spelers moeten altijd perspectief hebben. Op hun leeftijd moeten Nicky en Mart veel speelminuten maken. Daarom begrijp ik hun beslissing om over te stappen naar MVV.

Van de afgelopen drie duels hebben we een halve wedstrijd slecht gespeeld en tweeënhalve wedstrijd goed. Dat laatste moeten we doortrekken. Zowel bij De Graafschap als bij Telstar zat het uitvak vol en ook in onze vorige thuiswedstrijd was de sfeer op de tribune heerlijk. Ik ben ervan overtuigd dat de wisselwerking tussen onze fans en de spelers alleen nog maar groter kan worden. Het is aan ons om dat, ook vanavond tegen Almere City, te laten zien. Zodat we er samen een geweldig seizoen van maken."

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: rodajckerkrade.nl