De visie van Jurgen: 'Nu nog beter en constanter worden'
vr 05 februari 2021 om 12:00

De visie van Jurgen: 'Nu nog beter en constanter worden'
vr 05 februari 2021 om 12:00

“In de race om een plek in de play-offs hebben we met de overwinningen op Jong FC Utrecht en FC Dordrecht prima zaken gedaan. Die goede resultaten willen we continueren. Te beginnen met de wedstrijd van vanavond tegen Jong PSV.

Natuurlijk was ik afgelopen week blij met de 5-0 overwinning op FC Dordrecht. Maar ik was vooral tevreden over onze manier van spelen en de wijze hoe die overwinning tot stand kwam. Vanaf de eerste minuut hebben wij de wedstrijd gedomineerd door FC Dordrecht op eigen helft vast te zetten en geen kans weg te geven.

Dat neemt niet weg dat we nu nog beter en constanter willen worden. Daarom is het heel fijn dat jongens als Richard Jensen en Amir Absalem na hun blessures weer op de weg terug zijn. Dat maakt onze selectie breder en dus sterker. Daarnaast wil ik Jeffrey van As complimenteren met de in- en uitgaande wintertransfers. Heel knap omdat die Roda JC veel geld hebben opgeleverd én omdat ik heel blij ben met de komst van Stan van Dijck, Ali Messaoud en Dylan Vente.

BACK-UP


Stan is een grote, fysiek sterke centrale verdediger met een goede lange pass. In principe hebben we Stan gehuurd als back-up voor Kees Luijckx, maar zoals voor iedereen geldt: de beste speelt.

GANGMAKER


Ali Messaoud ken ik van mijn periode bij Willem II. Hij is een speler met veel diepgang, loopvermogen en scorend vermogen die achter of in de spits kan spelen. Daarnaast is Ali een gangmaker in de kleedkamer. Net als Benji Bouchouari en Patrick Pflücke is Ali technisch vaardig, een rasvoetballer waaraan Roda JC nog veel plezier kan beleven.

WEDSTRIJDFIT


Dylan Vente was in de zomer al bij ons in beeld. Hij is een allround spits waarvan wij denken dat hij dit niveau goed aankan. Hopelijk kan zowel Roda JC als Dylan aan het eind van dit seizoen van een win-win situatie spreken. Vervelend is wel dat Dylan bij Feyenoord al maandenlang geen wedstrijd heeft gespeeld. Daarom is het nu zaak om hem wedstrijdfit te krijgen. Datzelfde geldt voor Ali Messaoud die helaas corona heeft gehad. Gelukkig is dat aan onze medische staf wel toevertrouwd.

Met drie zeges, een gelijkspel en een nederlaag hebben we na de winterstop een goede serie neergezet. Vanavond willen we daar tegen Jong PSV een vervolg aan geven. Daarom zullen we er opnieuw vol voor gaan om de drie punten in eigen huis te houden."

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: Rodajckerkrade.nl

Meer nieuws

ma 08 augustus 2022 om 15:47
Roda JC toont sportieve én maatschappelijke ambitie

wo 03 augustus 2022 om 17:54
Een eerbetoon aan de rijke historie van de club

wo 03 augustus 2022 om 11:01
Van de Pavert tekent bij Roda JC

wo 03 augustus 2022 om 10:53
The Voice of Kaalheide - S4E1 De Aftrap

za 30 juli 2022 om 11:03
Roda JC neemt Arjen van der Heide over van SC Heerenveen