De visie van Jurgen - "Het goede gevoel terugkrijgen"
vr 07 mei 2021 om 15:38

“Vanavond spelen we alweer onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Een jaargang waarin het de doelstelling is om ons te kwalificeren voor de play-offs. Wanneer ons dat lukt, willen we daarin ook hoge ogen gooien.

Afgelopen week hadden we het publiek een overwinning op Jong AZ willen schenken. Helaas waren teveel jongens niet in goede doen. Vooral in de eerste helft leverden we te weinig energie, waren we heel slordig en leden we veel balverlies. Na rust draaiden we de duimschroeven aan en hadden we moeten scoren. Toch gingen we door een counter onderuit. Extra pijnlijk omdat we voor het eerst sinds ruim een half jaar weer fans mochten verwelkomen.

Elke ploeg heeft wel eens een mindere fase. Helaas hadden wij die de afgelopen twee wedstrijden. Tegen SC Cambuur, Go Ahead Eagles, Almere City, MVV en NAC Breda lieten we uitstekend voetbal zien. Vervolgens was het in Den Bosch dramatisch en tegen Jong AZ niet goed genoeg. Daarom moeten we er vanavond tegen FC Eindhoven voor zorgen dat we het goede gevoel van de afgelopen weken terugkrijgen.

Elke wedstrijd opnieuw moeten we onze tegenstander met volle overgave en met veel energie tegemoet treden. Als we dat nalaten, zijn we niet zo goed. Doen we dat wel, dan kúnnen we goed zijn. En dan is de kans groot dat de resultaten weer snel omslaan.

Komende woensdag zal, na het uitduel bij TOP Oss, duidelijk zijn of we aan onze doelstelling hebben voldaan. In de nacompetitie zal het vervolgens heel belangrijk zijn welke ploeg het best met de spanning kan omgaan. Als de druk hoog wordt, gebeurt er veel met mensen. Maar ook dan moeten we met lef en durf spelen. Dé twee aspecten waarop ik al het hele seizoen hamer.

Als ons dat vanavond opnieuw lukt, hebben we ook tegen FC Eindhoven de meeste kans op de volle winst. En wordt de mogelijkheid dat we de play-offs bereiken weer een stuk groter. Ik ben heel benieuwd waar dat dan uiteindelijk toe leidt."

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: rodajckerkrade.nl