De visie van Jurgen - "De jongens genieten van onze speelwijze"
vr 16 april 2021 om 17:54

“Afgelopen maandag zwaaiden ruim driehonderd enthousiaste supporters ons uit voor de derby tegen MVV. Écht een heerlijke actie die veel indruk maakte op de spelers en ons een extra boost gaf. Laten we hopen dat we de fans weer snel in het stadion mogen begroeten.

Zoals wij heel blij zijn met onze supporters, zullen de fans heel tevreden zijn met de 4-2 overwinning in Maastricht. Al hebben wij er natuurlijk zelf ook van genoten. Na de 2-0 achterstand trok MVV zich massaal terug. Als tegenstander moet je dan goed zijn aan de bal. Dat waren we opnieuw en daarnaast bleven we rustig, voerden we de druk op en creëerden we ondanks de kleine ruimtes veel kansen. Uiteindelijk bleken we een klasse beter dan MVV. Het enige minpuntje was dat we de score eigenlijk hadden moeten verdubbelen.

De acht punten die we in de laatste vier duels behaalden tegen Cambuur, Go Ahead Eagles, Almere City en MVV tonen opnieuw aan dat we op de goede weg zijn. In 2021 zijn we op Cambuur na, met 36 treffers, de meest scorende ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. In mijn optiek wint een goed voetballende ploeg het uiteindelijk altijd. De jongens genieten van onze speelwijze en inmiddels lukt het ons steeds beter om constant te presteren. Wanneer we als team blijven spelen, hebben we veel in onze mars.

Naast het halen van de play-offs doen we er de komende tijd alles aan om iedereen fit te houden. Daarom willen we niets forceren. Om die reden hebben we bijvoorbeeld Kees Luijckx rust gegund. Ook Dylan Vente komt terug van een blessure. Tegen MVV vielen potentiële basisspelers als Fabian Serrarens, Niek Vossebelt en Kees Luijckx in en konden we Dylan nog rust gunnen. Zeker als we weinig afwezigen hebben, worden de keuzes steeds lastiger. Een geruststellend gevoel met het oog op het slot van de competitie.

Zowel NAC Breda als wij hebben deze jaargang nog geen periodetitel gewonnen. Na vanavond zijn er nog vier wedstrijden te spelen. Mocht het ons lukken om NAC te verslaan, dan doen wij in de laatste periode nog serieus mee. In januari speelden we in Breda nog een uitstekende wedstrijd. Sindsdien hebben we flinke stappen gezet. Hopelijk lukt het ons vanavond opnieuw om dat proces te continueren.”

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: rodajckerkrade.nl