De visie van Jurgen - Nieuwe testcase
vr 12 maart 2021 om 13:58

“Afgelopen week heb ik genoten van onze overwinning én ons uitstekende spel in Volendam. Ik ben een liefhebber en houd van teams die graag willen voetballen. Uiteindelijk bereiken spelers daardoor een hoger niveau en ga je ook wedstrijden winnen.

Dat proces hebben we aan het begin van deze jaargang ingezet. Inmiddels hebben veel spelers progressie geboekt. Zo hadden jongens als Patrick Pflücke en Thijmen Goppel nooit eerder in hun carrière zoveel rendement. Al hebben ze dat natuurlijk ook te danken aan hun medespelers die de voorwaarden creëren om doelpunten te maken.

Toch vallen we niet alleen op vanwege ons goede spel. Ook in duelkracht blinken we uit. Statistieken tonen aan dat alleen De Graafschap dit seizoen procentueel meer duels won dan wij.

Dat neemt niet weg dat we tegen FC Volendam volwassener hadden moeten verdedigen. Binnen twintig minuten stonden we met 2-0 achter, doodzonde omdat we zeker in de beginfase geweldig voetbal speelden en verzuimden drie opgelegde kansen te benutten. Gelukkig bleven we vertrouwen op onze kwaliteiten en werd het een heerlijke wedstrijd met mooie combinaties en vier prima doelpunten. We speelden met veel energie en toonden karakter door de 2-0 achterstand om te buigen in een 4-3 overwinning.
Inmiddels hebben we, voor wat betreft het bereiken van de play-offs, een flinke voorsprong opgebouwd. Dat betekent zeker niet dat we stil blijven staan. We blijven het elftal ontwikkelen om steeds beter te worden. Pas op het einde worden de prijzen verdeeld en niet eerder.

Met het duel tegen Jong Ajax wacht ons vanavond een nieuwe testcase. Maar ook in de komende weken hebben we met tegenstanders als Telstar, SC Cambuur, Go Ahead Eagles, Almere City, MVV en NAC Breda zware wedstrijden voor de boeg.
In al die ontmoetingen zullen we niet afwijken van onze speelwijze. Vanaf de eerste minuut zullen we hoog druk zetten en de tegenstander bij de strot proberen te pakken. Natuurlijk lukt dat niet altijd en slagen we daar de ene wedstrijd beter in dan de andere. Daarom ben ik benieuwd in hoeverre we daar vanavond tegen Jong Ajax opnieuw in zullen slagen."

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: Rodajckerkrade.nl