Visie Jurgen - "De emotie van supporters is het mooiste dat er is"
vr 30 april 2021 om 19:09

“Nog geen maand geleden wonnen we met 3-1 van SC Cambuur. Afgelopen week volgde de deceptie in Den Bosch. Als trainer heb ik een dergelijke nederlaag nooit eerder meegemaakt, maar ik ben er wel verantwoordelijk voor.

De afgelopen weken presteerden we prima tegen topploegen als FC Volendam, SC Cambuur, NAC Breda, Go Ahead Eagles en Almere City. Tegen de laatste twee clubs gaven we niets weg en hielden we de nul. Vervolgens volgde de zeperd tegen FC Den Bosch.

Natuurlijk hebben we dat verlies geëvalueerd. De conclusie is kort en bondig: zowel het plan als de uitvoering was niet goed. Daarom waren we niet klaar voor die wedstrijd en dat neem ik mezelf kwalijk. Omdat ík er verantwoordelijk voor ben. Dat heb ik ook tegen de jongens gezegd. Als trainer ligt het voor de hand om je team na een grote nederlaag af te vallen, maar dat is me te gemakkelijk. Natuurlijk moet iedereen in de spiegel kijken, maar ik als eerste.

Toch hebben we afgelopen week niet al te lang stilgestaan bij het verlies in Den Bosch. Dergelijke nederlagen horen er nu eenmaal bij als voetballer. We hebben fantastische wedstrijden gespeeld, daarom moeten we vandaag aantonen dat het verlies van vorige week een incident was. Als staf en als spelers willen we vanavond tegen Jong AZ een reactie laten zien.

Ook daarom zijn we blij dat de komst van supporters vandaag is toegestaan. Hoewel de aantallen niet groot zijn, maakt het wel degelijk verschil. De interactie en de adrenaline die daardoor ontstaan, heb je als voetballer gewoon nodig.

De afgelopen weken hebben we onze supporters, op de laatste wedstrijd na, via de tv prima voetbal laten zien. Het zou fantastisch zijn als we dat onze fans vandaag opnieuw, maar dan in het stadion, kunnen aanbieden. Daarom zullen we er alles aan doen om er een leuk feest van te maken. De emotie van supporters is namelijk het mooiste dat er is."

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: rodajckerkrade.nl