De visie van Jurgen - 'Er kan hier iets heel moois groeien'
vr 26 februari 2021 om 19:51

“Met vijf overwinningen op rij én prima spel hebben we de afgelopen weken uitstekende zaken gedaan. Dat stelt mij heel tevreden, al waak ik ervoor dat we nu met het hoofd in de wolken gaan lopen.

Natuurlijk doet het me ontzettend veel plezier om de stijgende lijn in ons voetbal te zien. Maar hoewel ons spel steeds stabieler wordt, zijn we er nog lang niet. Dat bleek afgelopen week nog tegen Helmond Sport. Na een uitstekende beginfase werden we slordig waardoor we de grip op de wedstrijd verloren. Gelukkig wisten we dat in de tweede helft te herstellen en gingen we er door de late treffer van Dylan Vente alsnog met de winst vandoor.

Als trainer is het heerlijk om nieuwkomers als Dylan Vente en Ali Messaoud achter de hand te hebben. Dylan is een vaardige spits met een neusje voor de goal die bereid is heel hard te werken. Net als Ali voelt hij zich heel erg lekker bij ons, daarom zijn we ontzettend blij met hen.

Maar ik ben blij met al onze spelers. In de loop van het seizoen zijn we naar elkaar toegegroeid. We raken steeds meer op elkaar ingespeeld en vormen nu een echt team met een aantal pareltjes. Ook zijn we in het bezit van een brede, behoorlijk complementaire selectie. Mede daardoor worden we steeds beter en is ons voetbal veel dominanter dan in de eerste seizoenshelft.

Nu is het zaak dat we de lijn van de laatste weken doortrekken en progressie blijven boeken. Maar dan zal iedereen hetzelfde doel voor ogen moeten houden. Als dat lukt, kan er hier iets heel moois groeien. Het heeft geen zin om voor succes op korte termijn te gaan, wij willen graag iets structureels opbouwen. Daar is ons alles aan gelegen, al zijn we er natuurlijk nog lang niet. Daarvoor hoeven we alleen maar naar het zware programma te kijken dat we de komende weken voor de boeg hebben.

Vandaag treffen we met NEC een directe concurrent waardoor de punten extra tellen. We weten waar we vandaan komen. Daarom kunnen we het ons absoluut niet permitteren om ook maar één procent minder energie te leveren. Ook vanavond zullen we dus vol aan de bak moeten. Als we daarin slagen, zie ik absoluut kansen om onze zesde overwinning op rij te boeken.”

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: Rodajckerkrade.nl

Meer nieuws

vr 09 april 2021 om 20:29
Ook in restant geen doelpunten voor Roda JC en Almere City

vr 09 april 2021 om 15:08
Storing WIJ ZIJN RODA JC.nl

do 08 april 2021 om 19:19
Roda1962: Zoom met voorbeschouwing op MVV - Roda JC en speciale gasten!

do 08 april 2021 om 13:00
Weekupdate verbouwing Kaalheide - 7

wo 07 april 2021 om 19:38
Almost derby time!

Meer binnen de "De visie van Jurgen" serie

ma 05 april 2021 om 15:29
De visie van Jurgen - "Naar boven blijven kijken"

zo 28 maart 2021 om 16:00
De visie van Jurgen - Mooie uitdaging

vr 12 maart 2021 om 13:58
De visie van Jurgen - Nieuwe testcase

vr 05 februari 2021 om 12:00
De visie van Jurgen: 'Nu nog beter en constanter worden'

vr 15 januari 2021 om 17:55
De visie van Jurgen: 'Goede graadmeter'

za 28 november 2020 om 16:20
De visie van Jurgen - 'Stijgende lijn'