De visie van Jurgen - 'Stijgende lijn'
za 28 november 2020 om 16:20

“Goede resultaten zijn altijd fijn en doen iets met de sfeer. Maar het is voor een trainer ook fijn als je bepaalde patronen terugziet waarop je kunt terugvallen en voortborduren.

Dat was in de laatste twee wedstrijden tegen MVV en NEC het geval. In de afgelopen twee duels heb ik naast die stijgende lijn een goed gevoel overgehouden aan de energie die wij leverden. Tegen NEC misten we vijf spelers en speelden we het laatste half uur met tien man. Toch gaven we vrijwel geen enkele uitgespeelde kans weg. Natuurlijk is het heel vervelend als Jan Hoekstra, Richard Jensen, Erik Falkenburg, Patrick Pflücke en nu ook Roland Alberg er niet bij zijn, maar de teamspirit was uitstekend. Dat stemt tevreden, net als de manier van spelen.

Dat neemt niet weg dat we veel beter kunnen en moeten. Ik streef naar resultaat in combinatie met mooi en aantrekkelijk voetbal. Zowel de supporters als wij willen dat sneller realiseren, maar ik ben ervan overtuigd dat het goed gaat komen. Het is een kwestie van het vinden van de juiste puzzel én de juiste drive binnen het team.

De laatste twee wedstrijden zijn Thijmen Goppel en Benji Bouchouari als basisspeler gestart. Beiden doen veel dingen goed, maar ook dingen fout. Dat mag ook en dat hebben we juist nodig. Spelers móeten fouten durven maken, juist dan word je beter. Als een technisch vaardige en creatieve middenvelder als Benji of een snelle buitenspeler als Thijmen geen lef tonen, maken zij geen fouten. Daarom verlang ik juist van hen dat zij acties maken. Wanneer je als speler daarnaast je taken uitvoert, heb je ook het recht om een keer slecht te zijn. Zowel Thijmen als Benji hebben vertrouwen nodig, daarom zullen ze na een slechte wedstrijd ook niet meteen vervangen worden.

Inmiddels wist Elías Ómarsson, de spits van Excelsior, in dertien wedstrijden vijftien keer het net te vinden. Dat is natuurlijk heel knap. Maar Excelsior heeft meer goede voetballers. Het is een team dat vooral vanuit de omschakeling gevaarlijk is. Maar we treffen ook een tegenstander die ten opzichte van afgelopen seizoen amper mutaties heeft ondergaan en dus al langer samenspeelt. Aan ons de taak om opnieuw een goed resultaat neer te zetten. Zodat we na vandaag op de ranglijst weer naar boven kunnen kijken."

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: rodajckerkrade.nl

Meer nieuws

vr 09 april 2021 om 20:29
Ook in restant geen doelpunten voor Roda JC en Almere City

vr 09 april 2021 om 15:08
Storing WIJ ZIJN RODA JC.nl

do 08 april 2021 om 19:19
Roda1962: Zoom met voorbeschouwing op MVV - Roda JC en speciale gasten!

do 08 april 2021 om 13:00
Weekupdate verbouwing Kaalheide - 7

wo 07 april 2021 om 19:38
Almost derby time!

Meer binnen de "De visie van Jurgen" serie

ma 05 april 2021 om 15:29
De visie van Jurgen - "Naar boven blijven kijken"

zo 28 maart 2021 om 16:00
De visie van Jurgen - Mooie uitdaging

vr 12 maart 2021 om 13:58
De visie van Jurgen - Nieuwe testcase

vr 26 februari 2021 om 19:51
De visie van Jurgen - 'Er kan hier iets heel moois groeien'

vr 05 februari 2021 om 12:00
De visie van Jurgen: 'Nu nog beter en constanter worden'

vr 15 januari 2021 om 17:55
De visie van Jurgen: 'Goede graadmeter'