Roda JC neemt afscheid van elf spelers
di 23 mei 2023 om 12:36

Roda JC neemt afscheid van elf spelers
di 23 mei 2023 om 12:36

Roda JC Kerkrade gaat afscheid nemen van negen spelers. Guus Joppen, Ted van de Pavert, Xander Lambrix, Ali Barak, Florian Mayer en Dylan Vranken bezitten een aflopend contract. Moritz Nicolas, Lennard Hartjes, Jesse Schuurman, Mohamed Mallahi en Romano Postema keren allen terug na afloop van hun huurperiode.

GUUS JOPPEN


Joppen kwam in de zomer van 2021 naar Roda JC. De centrale verdediger debuteerde op 7 augustus van dat jaar in de met 3-0 gewonnen uitwedstrijd tegen De Graafschap. In de twee seizoenen die de Eindhovenaar actief was in Kerkrade speelde hij 71 wedstrijden voor onze club. Hierin wist hij vier keer te scoren.

TED VAN DE PAVERT


Van de Pavert kwam aan het begin van dit seizoen transfervrij over van De Graafschap. Helaas kampte hij veelvuldig met blessureleed. Desondanks kwam de lange centrale verdediger tot 24 wedstrijden voor Roda JC. Hierin wist hij één keer te scoren.

XANDER LAMBRIX


De Belgische verdediger kwam drie jaar geleden naar Roda JC. Op 30 augustus 2021 debuteerde Lambrix in de met 4-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Jong Ajax. De Belg kon zowel centraal achterin als linksback uit de voeten. In totaal speelde hij 53 wedstrijden voor onze club.

ALI BARAK


Na een proefperiode van een kleine drie weken dwong Barak een éénjarig contract af. Zodoende kwam de verdediger transfervrij over van Bayer Leverkussen. De linksback debuteerde meteen in de eerste speelronde op bezoek bij FC Dordrecht (0-2 winst). In totaal kwam de Duitser tot drie wedstrijden voor Roda JC.

FLORIAN MAYER


Mayer kwam in 2021 naar Roda JC. De Duitser raakte een dag na het tekenen van zijn contract echter zwaar geblesseerd. Hierdoor kwam de verdediger het gehele seizoen 2021/2022 niet in actie. Afgelopen seizoen speelde Mayer elf wedstrijden voor Roda JC. Zijn debuut maakte hij op 5 augustus 2022 in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.

DYLAN VRANKEN


Vranken doorliep de jeugdopleiding van Roda JC en zat op 4 oktober 2019 voor het eerst bij de selectie. Tot een officieel debuut kwam het helaas nooit.

MORITZ NICOLAS


Toen het seizoen al enkele wedstrijden onderweg was wist de club Nicolas nog te huren van Borussia Mönchengladbach. De Duitser zat de eerste twee wedstrijden nog op de bank, maar maakte in de derby tegen MVV Maastricht zijn debuut voor Roda JC. In totaal kwam de doelman tot 30 optredens voor de club en wist hij hierin drie keer zijn doel schoon te houden.

LENNARD HARTJES


De jonge middenvelder werd in de zomer gehuurd van Feyenoord. De toen nog 19-jarige Hartjes maakte op bezoek bij FC Den Bosch (0-3 overwinning) zijn debuut voor Roda JC. In totaal speelde hij 34 wedstrijden voor de club. Hij wist drie doelpunten en één assist op zijn naam te zetten.

JESSE SCHUURMAN


Kort voor het sluiten van de transfermarkt in januari kwam Schuurman op huurbasis over van De Graafschap. De verdedigende middenvelder debuteerde 5 februari van dit jaar in de gewonnen derby tegen MVV Maastricht (2-1). In totaal speelde Schuurman 14 wedstrijden voor Roda JC.

MOHAMED MALLAHI


De vleugelaanvaller werd dit seizoen gehuurd van FC Utrecht en stond de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen nog in de basis. Mallahi kwam in totaal tot negentien optredens voor Roda JC en was hierin goed voor één assist.

ROMANO POSTEMA


De huurling van FC Groningen kwam pas eind augustus naar Kerkrade. Bij zijn debuut wist hij meteen, kort voor tijd, de gelijkmaker te scoren op bezoek bij MVV Maastricht. Vervolgens deed hij alleen in de uitwedstrijd tegen NAC Breda en de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven niet mee. In totaal kwam de Groninger tot 32 wedstrijden. Hierin scoorde hij zes keer en gaf hij twee assists.

Dat Roda JC op dit moment afscheid neemt van deze spelers wil niet zeggen dat er in de toekomst niet meer met elkaar gesproken kan worden over een eventuele nieuwe verbintenis.

Bron: rodajckerkrade.nl