Roda JC in eigen huis langs FC Eindhoven
ma 03 augustus 2020 om 22:00

Roda JC Kerkrade heeft vanavond (maandag 3 augustus) in het eigen Parkstad Limburg Stadion het vijfde oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten.

Onder toeziend oog van zo'n kleine 900 supporters wist de thuisploeg binnen tien minuten verschillende kansen te creëren. Een harde poeier van Klaasen ging recht op doelman Swinkels af en enkele seconden later kon de doelman - na een snelle counter - ternauwernood redding brengen op een schot van Croux.

Na een kleine 20 minuten spelen was Goppel veel te snel voor zijn directe tegenstander en ging hij af op doelman Swinkels. Hij besloot de bal breed te leggen op de inlopende Croux die vervolgens tegen een been van een Eindhovense verdediger schoot. Kort hierna ging een harde vrije trap van Alberg via de lat over. In de 26e minuut werkte Marzo zijn directe tegenstander naar de grond waardoor een penalty volgde. Jort van der Sande bleef kalm en schoot de bal tegen de touwen; 0-1.

Na ruim een halfuur spelen ging Goppel wederom alleen op doelman Swinkels af; ook dit keer kreeg de vleugelspeler de bal niet langs de goalie. Vijf minuten voor rust gaf Keulen een hakbal op Goppel, die op zijn beurt de bal voorgaf. Bij de tweede paal kon Marzo de bal terugkoppen waarna Croux de eer kreeg om de gelijkmaker tegen de touwen de knikken; 1-1.

In de eerste minuten na rust was het wederom de thuisploeg dat de betere kansen creëerde. Door de hoge druk op de helft van Eindhoven kreeg Croux de bal rond de zestienmeter aangespeeld, echter schoot hij naast. Evenlater volgde een hard schot van Alberg, maar zijn inzet werd geblokt door een Eindhovens been.

Een kwartier voor het eindsignaal zette invaller Remans de 2-1 op het scorebord. De spits draaide een aantal keren om zijn as, zette zijn directe tegenstander(s) op het verkeerde been en schoof de bal met de wreef langs de doelman.

In de absolute slotseconden van de wedstrijd ontsnapte Patrick Pflücke over de rechterflank, zijn schot werd nog geblokt door de doelman, maar in de rebound kon invaller Benji Bouchouari de bal hard tegen de touwen werken; 3-1.