Roda JC Kerkrade speelt gelijk tegen PSV
vr 20 april 2018 om 13:52

Roda JC Kerkrade heeft één punt overgehouden aan het duel met landskampioen PSV. In Kerkrade werd er met 2-2 gelijk gespeeld door doelpunten van Jannes Vansteenkiste en Simon Gustafson.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er door de spelers en technische staf van Roda JC een erehaag gevormd voor de landskampioen uit Eindhoven. Hoofdtrainer Robert Molenaar startte met Jorn Vancamp en Gyliano van Velzen als vervangers voor de geschorste Donis Avdijaj en Dani Scahin.

De openingsfase van de wedstrijd verliep rustig. De uitploeg stichtte na 10 minuten het eerste gevaar. Na slecht uitverdedigen van Ndenge kreeg Sam Lammers een schietkans, echter ging zijn inzet hoog over. Na een kleine 20 minuten spelen kreeg ook de thuisploeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Van Velzen wist een goede voorzet af te leveren bij Ndenge, die de bal maar voor de helft raakte waardoor zijn kopbal voorlangs ging. Vlak hierna kreeg diezelfde Sam Lammers opnieuw een goede mogelijkheid op een doelpunt. Hij kwam oog in oog met doelman Jurjus, echter was zijn schot niet precies genoeg en ging hoog over.

Na een klein halfuur spelen creëerde de thuisploeg opnieuw een kans via Ndenge. Nadat het schot van Vancamp nog gestopt werd op de rand van de zestienmeter, kreeg Ndenge een vrije schietkans op doel. Doelman Room was goed opgesteld en pakte de bal in de verre hoek. Nog geen minuut later was het wel raak voor de thuisploeg. Rosheuvel bracht de bal voor het doel, waarna van Velzen de bal goed teruglegde op Vansteenkiste die de bal in de verre hoek plaatste: 1-0. Enkele minuten later schoot Lozano de club uit Eindhoven weer op gelijke hoogte: 1-1.

Na rust verschenen dezelfde 22 namen aan de aftrap. Na een kleine 5 minuten probeerde Mikhail Rosheuvel het met een afstandsschot van de rand van de zestienmeter; zijn bal raakte de bovenkant van de lat en kaatste terug het veld in. Na ruim een half uur spelen legde Simon Gustafson aan van net buiten de zestienmeter, hij plaatse de bal langs doelman Room en zette de thuisploeg weer op voorsprong: 2-1. Vlak voor tijd bracht Jorrit Hendrix de Eindhovenaren weer op gelijke hoogte door een geplaatst afstandsschot. In de blessuretijd wist Hidde Jurjus nog knap redding te brengen op een kopbal van Luckassen.

Bron: RODA JC.nl