De visie van Yannis: "We moeten dodelijk zijn"
wo 30 november 2016 om 11:00

De visie van Yannis: "We moeten dodelijk zijn"
wo 30 november 2016 om 11:00

"Zes wedstrijden op rij zijn we nu ongeslagen. Het collectief is gegroeid, de progressie zichtbaar en ons vertrouwen groot. Maar dat neemt niet weg dat we in onze laatste twee wedstrijden vier punten hebben verspeeld.

Zowel in onze vorige thuiswedstrijd tegen AZ als afgelopen week bij Sparta hadden we de overtuiging om de volle winst te pakken. Beide duels kwamen we op voorsprong maar wisten we die niet vast te houden. Zeker na de 2-0 voorsprong van afgelopen week ging ik ervan uit dat we drie punten zouden meenemen. Helaas waren we minder gefocust dan de afgelopen wedstrijden. We verzuimden compact te blijven spelen en waren onvoldoende scherp en agressief in de duels. Juist de eigenschappen die ons de laatste weken zo kenmerkt. Conclusie is dat we teveel met het hart en te weinig met het hoofd hebben gespeeld. Gelijke spelen zijn nuttig, maar de volle winst zou het team een enorme boost geven.

Met zijn doelpunt tegen AZ en zijn assist tegen Sparta is Abdul Ajagun de laatste wedstijden uitstekend op dreef. Abdul ken ik goed van onze gezamenlijke periode bij Panathinaikos. Abdul is een aanvallende en energieke middenvelder met een fantastische mentaliteit die het best op de ‘nummer tien‘ positie uit de voeten komt. Hij is snel, heeft veel fysieke kracht, doet alles in een hoge intensiteit en zet met zijn groot loopvermogen altijd druk op de tegenstander. En dat hij naast een goed overzicht over scorend vermogen beschikt, bleek wel tegen AZ. Hopelijk weet hij het doel van de tegenstander dit seizoen nog vaak te vinden.

Recent is bekend geworden dat performance-coach Steve Rutter onze club per 1 januari verlaat. Ook Steve ken ik van mijn periode bij Panathinaikos als een fijne collega met veel vakkennis. Na al die jaren wil Steve echter weer dichter bij zijn gezin in Engeland wonen. Hoewel ik zijn vertrek betreur, respecteer ik zijn keuze. Aangezien we nog maar kort op de hoogte zijn van dit nieuws weten we nog niet hoe we zijn vertrek gaan invullen.

PSV, onze tegenstander van komende zaterdag, heeft tot nu toe een lastige eerste seizoenshelft achter de rug. Daarom kwam de 3-1 overwinning van afgelopen week op ADO Den Haag als geroepen. Ook in dat duel bleek dat PSV niet alleen gevaarlijk is in de omschakeling, maar ook in de kleine ruimte. Niet voor niets zijn ze buitenshuis al meer dan een jaar ongeslagen. Toch zullen wij ook tegen PSV vooral naar onszelf moeten kijken. We moeten attent en agressief zijn in de duels en weinig ruimte weggeven. De afgelopen weken hebben we vooruitgang geboekt, we zijn moeilijk te verslaan en daarom gaan we ook zaterdagavond voor een goed resultaat. Maar dan moeten we wel dodelijk zijn op de momenten die we krijgen!"

Bron: Roda JC.nl