Patrick heeft de lat nog hoger gelegd
do 25 november 2021 om 16:03

Patrick heeft de lat nog hoger gelegd
do 25 november 2021 om 16:03

Vanaf de eerste dag sloten de Roda JC-supporters hem afgelopen seizoen in de armen. Met dertien treffers en vijf assists betaalde Patrick Pflücke dat vertrouwen terug. Deze jaargang heeft de technicus met de enorme drive de lat voor zichzelf nog hoger gelegd.

Vorig seizoen was je de smaakmaker en liet je weten je hier ‘megagelukkig‘ te voelen. Is dat nog steeds het geval?
“Absoluut. Vanaf de eerste minuut heb ik een goede band met de trainer en geeft hij mij vertrouwen. Daarnaast ligt het technische en verzorgde Nederlandse voetbal mij beter dan het fysieke voetbal in Duitsland. In het aanvallende spel dat Jurgen Streppel nastreeft ben ik helemaal op mijn plek. Maar ik ben ook in het bezit ben van de Duitse mentaliteit, die verdwijnt nooit. Ik wil niet alleen tussen de lijnen belangrijk zijn maar ook in de kleedkamer. Op het veld wil ik altijd de beste zijn en winnen. Of het nu tegen FC Volendam is met toppers als Robert Mühren en Daryl van Mieghem of tijdens een trainingspartijtje. Als kind werd ik echt boos als ik verloor en begon ik van gif te huilen. Gelukkig heb ik dat inmiddels afgeleerd, hahaha."

Recent liet je in Studio Roda aan Maurice Graef weten dat je deze jaargang voor vijftien doelpunten en tien assists gaat. Is dat niet te ambitieus?
“Waarom? Afgelopen seizoen scoorde ik dertien keer en gaf ik vijf assists. Deze jaargang heb ik inmiddels vier treffers en drie assists achter mijn naam, dat had het dubbele kunnen zijn. Tevreden ben ik nooit. Daarom is het mijn streven om tot dat aantal te komen. Als dat lukt promoveren we hopelijk."

Jouw contract loopt aan het eind van het seizoen af. Roda JC en jij zijn de perfecte match en de fans willen niets liever dat je bijtekent. Hoe reëel is die kans?
“Al bij de start van dit seizoen wilde Roda JC mijn contract verlengen. Samen met de trainer en mijn zaakwaarnemer hebben we al diverse gesprekken gevoerd. Ik ben heel blij hier onder contract te staan en word ook gewaardeerd, maar ik ben ook eerlijk. Aan het eind van deze maand word ik 25, dé leeftijd om een volgende stap in mijn carrière te zetten. Het ideale scenario is als dat samen met Roda JC lukt. De ambitie van de club is om deze jaargang of uiterlijk komend seizoen te promoveren. Ik denk dat ik de kwaliteiten voor de Eredivisie heb. Maar het moet ook een weloverwogen keuze zijn voor een club waar de kans op speeltijd groot is. In de zomer heeft Sparta een bod op mij gedaan dat Roda JC niet heeft geaccepteerd. Als ik nu naar de situatie van Sparta kijk, was het beter om hier te blijven. Aan het eind van dit seizoen ben ik transfervrij, ik heb dus tijd. Na de winterstop zal ik weer in gesprek gaan met de club. Maar ik ga mijn keuze niet forceren en dat begrijpt de leiding van Roda JC."

Deze jaargang ging het spelersbudget omlaag, de kwaliteit van de selectie ook?
“Nee, hoewel het ook de afgelopen twee wedstrijden niet meezat is de kwaliteit van onze spelersgroep er in mijn ogen juist op vooruit gegaan. Met het vertrek van Kees Luijckx, Erik Falkenburg en Fabian Serrarens hebben we op fysiek gebied misschien iets ingeleverd, maar inmiddels zijn we beter en meer op elkaar ingespeeld. Wel is de selectie smaller en jonger. Wij spelen dominant en offensief voetbal, hebben scorend vermogen en zijn fitter dan vrijwel elke tegenstander. Toch geven we de doelpunten te makkelijk weg. In het eerste kwartier zijn we al zes keer op achterstand gekomen. Dan loop je achter de feiten aan en wordt het echt moeilijk. Het is heel belangrijk om een wedstrijd goed te beginnen. Daarom is het belangrijk dat we, ook morgenavond tegen VVV-Venlo, vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd domineren. Als we daarin slagen is het voor iedere tegenstander heel lastig om ons te verslaan."

RUGNUMMER 14
Naam: Patrick Pflücke
Geboren: 30 november 1996 te Dresden (Duitsland)
Clubs: FSV Mainz 05, Borussia Dortmund, KFC Uerdingen 05 en Roda JC Kerkrade
Contract: Tot medio 2022

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: rodajckerkrade.nl