Pflücke en Hoekstra genomineerd voor Kampioensschilden
za 13 maart 2021 om 23:33

Aanvallende middenvelder Patrick Pflücke en doelman Jan Hoekstra zijn genomineerd voor een Kampioensschild. Pflücke maakt kans op de titel Beste Speler en Hoekstra maakt kans op Beste Keeper (van de 3e periode).

De prestaties van beide heren zijn niet onopgemerkt gebleven, waardoor ze kans maken op een Bronzen Kampioensschild. Eerder dit seizoen sleepten Robert Mühren (SC Cambuur) en Thomas Verheyd (Almere City) de prijs in de wacht in de categorie Beste Speler. De Beste Keeper Kampioensschilden gingen naar Nick Olij (NAC Breda) en Jay Gorter (Go Ahead Eagles).

Voor doelman Hoekstra is het de tweede pluim voor zijn goede spel binnen een week. Eerder ontving hij van bondscoach Erwin van der Looi een uitnodiging in de voorselectie van Jong Oranje voor het naderende EK-U21.

STATISTIEKEN

Patrick Pflücke kan goede cijfers overleggen in de 3e periode van de Keuken Kampioen Divisie. Hij scoorde liefst zeven keer en was ook goed voor twee assists in de 687 minuten waarin hij binnen de lijnen stond. Daarmee was hij gemiddeld iedere 77 minuten betrokken bij een doelpunt van Roda JC.

Jan Hoekstra hield vanaf de twintigste speelronde één keer de nul (FC Dordrecht - Roda JC: 0-5), maar verrichte tijdens de overige duels enkele knappe reddingen. Onder meer in de duels tegen Helmond Sport en FC Volendam weerhield hij de spelers van de tegenstander om vaker te scoren.

Vanaf nu kan er worden gestemd op Pflücke en Hoekstra via deze link, dit kan tot en met dinsdag 16 maart, 18.00 uur.

Bron: Rodajckerkrade.nl