#53
Poule rang
elFlaco020

#53

Poule rang

2

Punten

N/A

Huidige streak

N/A

Langste streak
elFlaco020
Is er een verplichte autocombi richting Emmen of rijden er bussen? Overigens zag ik op de site dat er geen tickets meer beschikbaar zijn. Zijn er 400 tickets verkocht of mogen we niemand meer meenemen na recent goed gedrag ;)
13 december 2023 om 10:07 #312622
elFlaco020
Vermoedelijke opstelling:

Hamers

Reith - Didden - Koglin - Bijleveld

Spieringhs - Kongolo - Ould Chikh

Zauner - Schmidt - Ouaisa

Ik ben benieuwd hoe het team zich morgen gaat presenteren. Aangezien we waarschijnlijk (op Bucker na) met onze sterkste elf namen gaan starten, ben ik benieuwd of het frivole en dominante spel weer kan worden opgepakt.

Onze recente vorm geeft niet direct vertrouwen dat we van een overwinning mogen uitgaan, maar dit is ook de uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat het dit jaar écht anders is dan afgelopen jaren. Dat we NIET de ideale tegenstander zijn voor een team in problemen (Grunn) en dat we weer over Willem II heen springen op de ranglijst.

Overigens ga ik ervan uit dat Ould Chikh weer op scherp staat na vorige week. Klasse beslissing van Bas! Het team werd er natuurlijk niet beter van, maar je zorgt wel voor eenduidigheid en discipline: ongeacht de status van een speler. Dit voorkomt muiterij van wisselspelers met goede prestaties (lees: Daneels, van der Heijden etc) én zet iedereen op scherp.

Verder zou het ons als supporters wellicht sieren om Hamers te steunen ipv af te branden. Blijkbaar zijn wij de enige club waar je een streepje achter hebt ipv voor wanneer je uit de eigen jeugd komt: hetzelfde gedrag als bij Paulissen vaak vertoond werd. Zolang Bucker niet fit is, zullen we het met Loek moeten doen. De kans dat hij zoveel mogelijk ballen gaat tegenhouden is groter als we hem aanmoedigen dan wanneer we hem zowel online als in het stadion negatief benaderen.

Groningen (3), Cambuur (1) en MVV (3) 7 punten halen en je kunt doordenderen tot de winterstop: ik teken ervoor. Forza Roda ;)
11 november 2023 om 09:23 #310150
elFlaco020
Is het al zaterdag? Verder twee zaken die me opvallen.

1: Ik snap de commotie rondom het verkrijgen van een ticket niet zo... Waarschijnlijk ga je / wil je met bekenden gaan, waarbij er een grote kans bestaat dat een van die personen een club- of seizoenkaart heeft (waarmee hij / zij vier tickets kan bemachtigen). Zo niet, vraag je een clubkaart aan die je eenmalig €6,- kost en heb je zelf binnen 5 minuten toegang tot de ticketshop en kun je ook tot maximaal vier tickets aanschaffen. We staan na jarenlange ellende na 10 wedstrijden bovenaan. Wanneer het je dan teveel moeite is om een clubkaart aan te schaffen of je 'netwerk' aan te boren om aan een kaartje voor de nummer één tegen de nummer twee van de KKD te bezoeken dan moet je je wellicht afvragen of je überhaupt nog naar Roda zou moeten komen.

2: Jammer dat Kongolo er (nog) niet bij is. In mijn ogen is hij afgelopen week tegen VVV redelijk onmisbaar gebleken, zeker in de wedstrijden waar het op fitheid én strijd aankomt: Een stille leider. Hopelijk is Walid weer wakker geschrokken na zijn vroege wissel en zien we weer de Walid van de eerste weken van de competitie. Dit geldt overigens ook voor Zauner. We kunnen natuurlijk eigenlijk niet verwachten dat we 'zomaar' op plek 1 of 2 blijven staan tot Mei 2024, maar ik zie zaterdag als een erop of eronder wedstrijd. Bij verlies zou het wel eens een vrije val kunnen betekenen met het programma van November, terwijl bij winst een signaal afgeeft aan de concurrentie én het team zelf een grote boost pakt om die bovenste plekken lang vast te kunnen gaan houden.
19 oktober 2023 om 12:58 #308251
elFlaco020
https://keukenkampioendivisie.nl/stemmen-schilden

De publiciteit en positiviteit rondom onze club laait weer op. De speelwijze, de mentaliteit, de spelers, de fans en de trainer vallen weer op. Laten we ze ook de erkenning geven die ze verdienen nu we het momentum hebben.

Het zou mooi zijn als Walid, Koen en Bas waardering krijgen voor hun prestaties voor onze club in de eerste periode, waarbij het ook weer een boost kan zijn om dit vast te houden.

Stemmen kan tot morgen 17:00!
09 oktober 2023 om 09:39 #307444
elFlaco020
[quote]307418[/quote]

Vorige week al besteld. Die ‘blokkade’ kan ook zijn dat de vakken al uitverkocht zijn, aangezien er toen ook nog maar weinig beschikbaar was op W1 en W2.
08 oktober 2023 om 14:19 #307422
elFlaco020
Komende zaterdag mee naar Venlo. Aangezien het uitvak al uitverkocht was, kaartjes voor de thuisvakken onder het uitvak gekocht met een paar vrienden. Zou mooi zijn als we, naast de 500 in het uitvak, ook een groot deel van de overige tribunes achter de goal vol met Roda JC’ers krijgen.

Na de laatste wedstrijden kunnen we ze de genadeklap geven én zorgen dat tegen Willem II er minimaal 12.000 man in het PLS zitten.

Kongolo en Walid zijn er weer bij, iemand bronnen rondom Didden?
08 oktober 2023 om 10:43 #307413
elFlaco020
Zelfs Amerikaanse (video analist) studenten hebben ons op de radar ;)

Mooi artikel over het spel van Roda onder Bas Sibum, voor de geïnteresseerden: https://totalfootballanalysis.com/team-analysis/roda-jc-202324-eerstedivisie-tactical-analysis-scout-report-tactics

Vanavond hopelijk de 10K aantikken, tegen een Jong ploeg. Dat zou namelijk een voorbode zijn voor 12-15K tegen Willem II, Groningen en MVV komende anderhalve maand.

Overleven we oktober en november met resultaat, dan mogen we onze ambitie bij gaan stellen. Forza Roda
06 oktober 2023 om 07:49 #307154
elFlaco020
Wat een verademing om dit seizoen weer naar Roda te komen kijken. Vanaf mijn 4e meegenomen door mijn vader, waarna ik 2 jaar geleden op mijn 28e verhuisd ben en géén SCC meer heb genomen omdat het jaarlijks een gigantische teleurstelling werd én ik niet tweewekelijks 200+ KM daarvoor over had. Dit seizoen neem ik die moeite weer met plezier.

Het aanstellen van Jordens Peters heeft intern eindelijk rust en een (langetermijn)visie opgeleverd waarbij hij ook nog intelligent, welbespraakt en oprecht betrokken is. Sibum en Servais hebben echter op voetballend vlak (het meest belangrijk) de laatste stap gezet naar een gezonde toekomst voor onze mooie club. Twee aangestelde namen die ook getuigen van lef, want deze namen had niemand van ons op de radar. Servais heeft een ploeg met karakter weten samen te stellen, waarbij het gros ook nog op hun positie de gewenste voetbalkwaliteiten hebben. Sibum past daar karakterologisch perfect bij, is tactisch sterk, heeft aanvallende voorkeuren én wist er in korte termijn een team van te maken. Dit trio kan ons een heel mooi jaar gaan bezorgen...

Laten we niet te ver op de feiten vooruit lopen, maar dit team kan met deze instelling en de nodige portie geluk (die je afdwingt met dit spel, de positiviteit rondom de club / dit team en deze teamgeest) nog wel eens hoge ogen gaan gooien. Vrijdag in ieder geval beginnen met de laatste zomerse pot: minimaal 8.000 man aanwezig, biertjes op het fanplein en een ruime overwinning op zak rond 21.45 ;)

Forza Roda
13 september 2023 om 13:25 #304752