#25
Poule rang
RodaKerkrade

#25

Poule rang

39

Punten

N/A

Huidige streak

N/A

Langste streak
RodaKerkrade
Is Didden nu geschorst?
07 april 2024 om 22:41 #325055
RodaKerkrade
[quote]325049[/quote]

Dat is ook mijn gevoel al enkele weken
07 april 2024 om 22:40 #325054
RodaKerkrade
Roda JC heeft zich in een bijzonder kansrijke positie gemanoeuvreerd voor direct promotie naar de eredivisie. Het momentum ligt in Kerkrade, het is nu zaak ervan te profiteren. Met een beetje extra scorend vermogen en volwassenheid, kan dit na jaren ploeteren zomaar het seizoen van de terugkeer worden.

Ook in een periode van de balans opmaken en terugblikken, kijkt Roda-trainer Bas Sibum liever vooruit. Hij is niet van het uitgebreide stilstaan. De blik voorwaarts leert hem dat de Kerkraadse formatie zich onder zijn leiding met een energieke speelstijl in een bijzonder kansrijke positie heeft gemanoeuvreerd voor rechtstreekse promotie, op gepaste afstand van koploper Willem II.

Het gelijkspel tegen Helmond Sport (3-3) was weliswaar niet de wijze waarop Roda de winterstop wilde ingaan, menig supporter zal tijdens het kerstdis genoegzaam verteld hebben over de eerste seizoenshelft van de Kerkraadse club. Het propvolle uitvak in stadion De Braak in Helmond was veelzeggend voor de huidige gemoedstoestand.

In krap een half jaar is de stemming volledig gekeerd. Scepsis is omgeslagen in overtuiging. Hoop is veranderd in geloof. Geloof dat na jaren ploeteren in de eerste divisie dit weleens het seizoen van een terugkeer naar het hoogste niveau kan zijn. Van een wederopstanding die de statuur van het - weer steeds voller wordende - Parkstad Limburg Stadion en de historie van de club eindelijk weer eer aan doet.

Tekenend is de groep sponsoren die zich bereid heeft getoond om geld bijeen te brengen voor de zoektocht naar een nieuwe spits in de winterstop. Ze herkennen het momentum. Zo kan Roda zich, ondanks een lege portemonnee, toch op de transfermarkt begeven. Een investering nu, kan zich zomaar terugbetalen met een plek in de eredivisie, waarmee elke cent dubbel en dwars waard zal blijken.

Van het technisch hart wordt desondanks opnieuw creativiteit gevraagd in de zoektocht naar een doelpuntenmaker en doelman, waarbij het een stuk makkelijker is om spelers te overtuigen als nummer twee van de eerste divisie.

Het verhaal waarmee Roda in de zomer de boer op ging, wordt nu onderschreven door prestaties, waarbij spelers als Matisse Didden en Sami Ouaissa model staan voor het perspectief dat de club te bieden heeft. Allebei hebben zich met hun razendsnelle ontwikkeling in de kijker gevoetbald van eredivisieclubs, al mogen ze alleen tussentijds vertrekken voor de absolute hoofdprijs. Liever houdt Sibum de selectie intact, met her en der dus een versterking.


Spits

Een gekende doelpuntenmaker voorin kan Roda zoveel meer rust brengen, nu in de tweede periode is gebleken dat de doeltreffendheid van de eerste maanden geen vanzelfsprekendheid is. Een aanspeelpunt, waarmee het gemakkelijker voetballen wordt, die ook in fases onder druk het elftal lucht kan verschaffen. Het probleem: vind maar eens zo’n spits voor een bescheiden prijs.

De andere winterse opgave is de positie in het doel. Koen Bucker is enkele maanden uitgeschakeld met een armblessure en zijn vervanger Loek Hamers is nog geen onkreukbare vervanger gebleken als slot op de verder buitengewoon solide defensie; het duel in Helmond daargelaten. De zoektocht naar een extra keeper is, ook vanwege de krappe bezetting, eerder noodzaak dan een keuze uit luxe.

Nog een punt van aandacht: de fitheid van een deel van de selectie. Het merendeel van de vele blessures die Roda trof, was pure pech. Een vervelende tik, ongelukkige botsing of noodlottig misstap. Maar naarmate het seizoen vorderde, stapelden ook de pijntjes zich op, met name op het middenveld waren deze voelbaar, daar waar het merendeel lange tijd niet gewend was om negentig minuten vol te maken. Het baart enige zorgen, want in de periode waarin de prijzen verdeeld worden, zal Sibum iedereen nodig hebben.


Ondergrens

De terugval in de tweede periode, waarin Roda slechts tiende werd, is daarmee deels verklaard, met daarbij de aantekening dat desondanks slechts tweemaal werd verloren. Zelden zakt het elftal finaal door een ondergrens en dat is, gelet op de wisselvalligheid van de concurrentie, een groot goed. ADO, Emmen, Cambuur, Groningen, De Graafschap; gekende namen met hogere budgetten, maar geen van allen is in staat gebleken om met een stabiele serie een serieuze aanval op de tweede plek te openen. Het biedt Roda een unieke kans.

De ploeg zal vooral balen dat het geen comfortabelere marge opbouwde als de kans zich voordeed. Het is volgens trainer Sibum de volgende stap: meer volwassenheid tonen in lastige wedstrijden als Helmond Sport-uit en ook daar, ondanks de vervelende omstandigheden, een zakelijke zege boeken.

In de tweede seizoenshelft wacht de Kerkradenaren nog genoeg van dat soort duels. Duels die uiteindelijk bepalen of Roda de kortste route naar het vervolmaken van die ene droom aflegt of dat aan het einde een lastige, onzekere herkansing via de play-offs wacht.
26 december 2023 om 23:05 #313655
RodaKerkrade
Kongolo en Ould Chikh zullen beide weer spelen tegen Venlo. Voor Didden komt deze wedstrijd zeker te vroeg.
07 oktober 2023 om 13:43 #307373
RodaKerkrade
[quote]304492[/quote] hoe kan dat dan denk je? Wij waren na twee speelrondes de enige met de volle buit.

10 september 2023 om 10:06 #304493
RodaKerkrade
@JP er wordt gestart met klaasen/vd berg. Verder hetzelfde als afgelopen dinsdag
14 mei 2022 om 14:00 #256349
RodaKerkrade
Morgen met klaasen en vd Berg op t middenveld heb ik begrepen dus vossebelt en bouchi banken
14 mei 2022 om 00:51 #256290
RodaKerkrade
stug[quote]251743[/quote]

Almere speelt nog tegen o.a. excelsior, eindhoven, nac en ado. Mochten ze die allemaal winnen, dan is de periodetitel terecht, maar lijkt me allemaal erg

27 maart 2022 om 16:36 #251746
RodaKerkrade
Er gaat nog iets gebeuren vandaag.. Wie, wat is mij nu nog niet duidelijk. Pflücke blijft in ieder geval wel
31 januari 2022 om 07:43 #247241
RodaKerkrade
De la Vega is in ieder geval weer hier. Is vanavond geland in Maastricht
12 juni 2019 om 22:54 #115137