#55
Poule rang
DrSjaak

#55

Poule rang

0

Punten

N/A

Huidige streak

N/A

Langste streak
DrSjaak
I rest my case Johnnie. En nu ga ik weer verder kijken en duimen 😀
26 april 2024 om 20:32 #328380
DrSjaak
However, succes allemaal! Er is maar 1 doel, Markt i Kirchroa!
26 april 2024 om 20:27 #328372
DrSjaak
Gorter, Vos, Fitz-Jim (Excelsior dan wel), Gaaei (of hoe je dat schrijft), Rijkhof dan niet maar ja
26 april 2024 om 20:27 #328369
DrSjaak
@Johnnie, velen hebben tig wedstrijden onder Steijn gespeeld, ga het maar na.
26 april 2024 om 20:24 #328362
DrSjaak
Aja. speelt weer met de helft 1e elftal spelers, competitievervalsing?, neuh hoor.
26 april 2024 om 20:22 #328357
DrSjaak
Kunnen de laatste posters please stoppen met de vorige berichten mee te nemen in hun discussie. Hoeven niet telkens ALLES te lezen. Simpel gedoe en alleen maar lastig voor de overige prikborders. Scrol me het licht uit de ogen om iemand anders zijn/haar/het post te lezen.
21 april 2024 om 12:54 #327740
DrSjaak
@DerMister krijg je met die succes supporters. Die bleren alleen mee als de kern los gaat
19 april 2024 om 20:41 #327014
DrSjaak
@045Mijnstreek als je de Odido tv app hebt, selecteer dan STAR channel. RODA is daar live te volgen.
19 april 2024 om 20:07 #326996
DrSjaak
Ted van de Pavert kijkt met enige verbazing naar prestaties Roda JC: ‘Het is een grote club’
Ted van de Pavert (32) kijkt met enige verbazing naar de voortreffelijke prestaties van Roda JC, de club waar de huidige jeugdtrainer van De Graafschap zijn laatste minuten in het betaald voetbal speelde.
Raymond Willemsen 19-04-24, 11:24Laatste update: 11:29
In de zomer van 2022 kreeg de loopbaan van verdediger Ted van de Pavert, boegbeeld en aanvoerder van De Graafschap, een verrassende wending. Na 273 duels voor de Superboeren. Zijn aflopende contract werd niet verlengd en plots moest de Achterhoeker zijn heil elders zoeken.
Het werd uiteindelijk Roda JC. In Kerkrade tekende Van de Pavert een eenjarige verbintenis. ,,We begonnen het vorige seizoen nog wel vrij goed, maar ergens tegen de winterstop werd het minder. Trainer Jurgen Streppel ging naar Helmond Sport en toen kwam Edwin de Graaf in de tweede competitiehelft als trainer”, zegt Van de Pavert die vanwege een hoofdblessure zelf ook veel duels miste.
Beschamende klassering
Dat werd geen succes. Onder interim-trainer De Graaf verloor Roda JC vooral en eindigde als vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie. Een beschamende klassering. ,,Omdat Roda JC een grote club is”, zegt Van de Pavert. ,,Kijk alleen maar naar het prachtige, grote stadion. Daar kunnen wel 20.000 mensen in.
Die zaten er vorig seizoen bij lange na niet toen Roda JC in de krochten van de eerste divisie bivakkeerde. Van de Pavert: ,,Als er 8.000 mensen in dat grote stadion zitten, lijkt het niet veel maar dat is het natuurlijk wel.”
Ondanks de slechte prestaties had Van de Pavert vorig seizoen al wel gezien dat er goede voetballers rondliepen bij de Koempels in Kerkrade. ,,Je zag toen al dat Sami Ouaissa, die na dit seizoen naar NEC gaat, uit de jeugdafdeling een heel groot talent was. Boyd van der Heide, Lennerd Daneels, Teun Bijleveld, Arjan van der Heide en Nils Röseler waren er toen ook al. Het kwam er alleen niet meer uit na de winter.
De nieuwe trainer Bas Sibum deed met technisch manager Robbie Servais en algemeen directeur Jordens Peters afgelopen zomer de rest. Ze haalden veelal onbekende, maar erg goede spelers naar het Parkstad Stadion in Kerkrade. Spelers als Matisse Didden (KRC Genk), Joey MĂŒller (Schalke 04 U23), Rodney Kongolo (jaar niet gespeeld), Walid Ould-Chikh (FC Volendam), Enrique Pena Zauner (Eintracht Braunschweig) en Vaclav Sejk (gehuurd van Sparta Praag) kwamen.
Masterclass scouting
Een masterclass scouting maakt van Roda JC dit seizoen dé verrassing in de eerste divisie. Geen kenner had de Zuid-Limburgers voor aanvang van dit seizoen in de top 5 gezet. Maar de ploeg uit Kerkrade stortte nooit in. De eerste periodetitel werd gepakt, maar een terugval kwam er niet.
Vier duels voor het einde staat Roda JC nog steeds tweede in de Keuken Kampioen Divisie, op een promotieplek. Zelfs de titel zit er nog in. Van de Pavert: ,,Ik vind het ook knap dat ze het zo goed zijn blijven doen. Aan het begin van dit seizoen hoorde ik van voormalige medespelers al dat er onder Bas Sibum hard getraind werd. Je ziet ook dat Roda JC fit is. Niet voor niets winnen ze vaak in de slotfase nog wedstrijden.”
Van de Pavert is vanavond niet live in het stadion van Roda JC aanwezig. ,,Ik heb de weg, via Duitsland, vorig seizoen heel vaak gereden. Het is een heel eind. Ik moet zaterdag met de O14 van De Graafschap al om 11.00 uur in Eindhoven tegen PSV voetballen. Ik zit dus voor de televisie vrijdagavond.”
De oud-verdediger heeft het goed naar zijn zin als jeugdtrainer bij De Graafschap, een functie die hij sinds november 2023 vervult. ,,Ik had nog best bij de amateurs op niveau willen voetballen, maar dat is niet mogelijk omdat er tegenwoordig zo vaak op zaterdag wordt gespeeld. Dan heb ik geen tijd vanwege het trainerschap. Volgend seizoen ga ik de trainerscursus UEFA A volgen, ga ik de O15 van De Graafschap trainen en ga ik stage lopen bij O21. Het wordt dus druk genoeg.”
19 april 2024 om 15:57 #326933
DrSjaak
Vind de prestatie van Roda veel groter dan die van De Graafschap gisteren. Wij uit, tegen een tegenstander waar we altijd tegen "de lamp" lopen, gewoon professioneel op voorsprong en uitgespeeld. Precies zoals uit bij MVV. En dat biedt houvast, er zit overtuiging in, iets wat ik jaren niet meer gezien heb.

Over Nike en Kipsta, MVV betaalt zich bont en blauw aan dat contract en ze willen daar liever vanaf. Laat ons maar mooi met die klasse Kipsta shirts spelen. Het voetbal lijdt er in ieder geval niet onder.

En wie er volgend jaar aangetrokken moeten worden, dat laat ik lekker over aan Robbie en kornuiten, ik heb daar het volste vertrouwen in.

Jeetje, ik heb niets zeiken, WAT EEN WEELDE. GENIET ERVAN ALLEMAAL!
13 april 2024 om 10:27 #326098