N/A
Poule rang
TheProfessional

Notice: Undefined variable: poule_points in /var/www/vhosts/wijzijnrodajc.nl/httpdocs/modules/profile/replies.php on line 23

N/A

Poule rang

Punten

N/A

Huidige streak

N/A

Langste streak
TheProfessional
Nu het vernieuwde Roda JC volop in de steigers staat, moeten de spelers uit de eigen jeugdopleiding zich schikken in een rol op het tweede plan. Voor geen van hen lijkt er aankomend seizoen een basisplek in het verschiet te liggen. Hoe erg is dat eigenlijk?
Ze werden de laatste twee seizoenen met regelmaat voor de leeuwen gegooid. Soms vanwege blessures of schorsingen, maar nog vaker simpelweg uit financiële nood geboren. De meegegeven opdracht was op die momenten geen simpele: het hoofd boven water houden in een elftal dat vaker vierkant dan soepel draaide. Mart Remans, Nicky Souren, Pepijn Schlösser, Mitchel Keulen, Livio Milts en Radomir Novakovic; allemaal werden ze bij Roda geschoold of kwamen ze via de jeugdopleiding binnen, allemaal kunnen ze er op hun manier over meepraten.

Veranderd perspectief
Maar het perspectief bij Roda is inmiddels veranderd. Onder renovatieduo Jeffrey van As en Jurgen Streppel zagen de spelers uit de jeugd hun naam de laatste weken één voor één uit de basisopstelling verdwijnen. Doelman Radomir Novakovic, wiens contract afgelopen voorjaar nog werd verlengd, verdween zelfs helemaal. Toen bleek dat de Servisch-Duitse keeper zich niet kon schikken in een reserverol kwam het al snel tot een scheiding. Voor de andere spelers geldt ook dat er op hun positie inmiddels nieuwelingen zijn aangetrokken. Zo zullen vleugelverdedigers Schlösser en Keulen normaal gesproken op hun positie Stefano Marzo en Amir Absalem voor zich moeten dulden en zijn aanvallers Remans en Milts aangewezen op korte invalbeurten. Ook voor Nicky Souren, lang bestempeld als het grootste talent uit de Roda-jeugdopleiding, geldt dat hij voorlopig gewoon op de bank plaats dient te nemen. Hij zal hard moeten knokken om een plekje op het druk bevolkte middenveld te veroveren.

Lichtpuntje
Er is wat geld te besteden en de eigen jeugd wordt direct geparkeerd, klonk het weekeinde hier en daar al cynisch. Maar hoe erg is het eigenlijk dat de genoemde jeugdspelers nu genoegen moeten nemen met een plek op de bank? Natuurlijk mag Roda ze erkentelijk zijn; ze werden in woelige tijden in het diepe gesmeten en vormden de laatste twee jaar af en toe een lichtpuntje in duistere tijden. Ze zorgden ook voor enige herkenbaarheid bij de club die toch jarenlang smalend werd weggezet als ‘vreemdelingenlegioen’. Maar nu er zowaar enige rust terug lijkt te keren en de kwaliteit bij Roda voorzichtig wordt opgeschroefd, is het begrijpelijk dat de jongelingen uit de eigen stal weer even pas op de plaats moeten maken. Het is bovendien lang niet zeker dat de spelers om wie het gaat ook meekunnen op een hoger niveau. Souren en Remans lieten al flarden van hun potentie zien, maar zijn nog te grillig. Schlösser, Keulen en Milts stonden, bijvoorbeeld vanwege blessures of gebrek aan speeltijd, lange tijd bijna stil in hun ontwikkeling.

Jeugdopleiding

Roda mikt dit seizoen op een plek in de subtop van de eerste divisie. Niet alleen het eerste elftal moet daarbij van ver komen, hetzelfde geldt voor de jeugdopleiding. Anders dan bijvoorbeeld een club als NEC levert die op dit moment nog geen spelers af die moeiteloos meekunnen in een ploeg met die ambitie. De club wil desondanks vooruit en kiest daarom voor spelers met meer kwaliteit en meer ervaring. Daar zitten overigens ook jonge talenten van buitenaf bij. Een verrassing kan dat voor niemand zijn. Het is immers ook met dat perspectief dat de contracten van Souren, Remans en Milts de afgelopen maanden werden verlengd. Ervan uitgaande dat Streppel zijn elftal op de rit krijgt, komen zij nu in een situatie terecht zoals die eigenlijk twee jaar geleden had moeten zijn. Het wordt aan de jongelingen om zich een tweede keer in het elftal te vechten, ditmaal met meer concurrentie. De enkeling die dat lukt, zal spekkoper zijn.
11 september 2020 om 14:16 #189133
TheProfessional
Werker traint mee bij MVV.
03 september 2020 om 08:58 #186953
TheProfessional
Keeper of keeperstrainer, dat zal het nieuws worden. Ik gok op keeperstrainer: Vladan Kujovic.
29 juni 2020 om 11:19 #170263
TheProfessional
Aub geen Senden, die is daar simpelweg niet geschikt voor. En dan ga je weer hetzelfde eilandje bouwen waar we nu al enorme problemen mee hebben gehad. Zeg je een kandidaat wellicht uit de Roda2.0 groep waar Senden onderdeel van was, dat kan een optie zijn. Maar laten we nu gewoon schoon schip maken, focus op de toekomst en bouwen op een nieuw fundament. Weg met al die sentimenten uit verleden, vriendjespolitiek etc.
29 oktober 2019 om 09:55 #141439
TheProfessional
[quote]@viro - 01 oktober 2019 om 08:36
"Verhaal staat ook op telegraaf.nl."[/quote]

Klopt idd, zag het net. Vraag is nu natuurlijk weer hoe lang het vervolgtraject gaat duren.
01 oktober 2019 om 08:47 #136554
TheProfessional
Jegers op Twitter:
Break: Helin verliest ook rechtszaak in cassatie! Meer nieuws volgt. #FreeKorotaev
01 oktober 2019 om 08:33 #136549
TheProfessional
Mario naar SV Sandhausen. Heeft die zijn toptransfer te pakken.
24 mei 2019 om 11:18 #109532
TheProfessional
Pas wel nog even de DONEER knop aan.
22 mei 2019 om 09:32 #108437
TheProfessional
En voor het gemak gooit Den Bosch nog even Boessen op straat.
23 april 2019 om 15:17 #102689
TheProfessional
Harm zat in de auto, na te denken over het crisisoverleg wat vanochtend gaat plaatsvinden zoals Eric aangaf in het interview.
23 april 2019 om 09:54 #102590