#55
Poule rang
Dorpsgek

#55

Poule rang

0

Punten

N/A

Huidige streak

N/A

Langste streak
Dorpsgek
https://www.quotenet.nl/zakelijk/a60588994/stijn-koster-hostingbedrijf-i3d-net-eigenaar-roda-jc-kerkrade-eredivisie/

Leuk artikel over Rodajc en Steijn Koster, mogen blij zijn met die man.
9 uur geleden - 2024-04-28 10:33:17 #328952
Dorpsgek
Dat zou wat zijn he als wij vrijdag winnen en Groningen verliest, hopelijk onderschatten ze Telstar. Mooi trouwens dat die Valente niet meer mee doet, toch wel hun beste speler.

Het gaat goed komen!
gisteren om 21:21 - 2024-04-27 21:21:58 #328934
Dorpsgek
Vrijdag is promotie mogelijk, dus zorg allemaal dat je erbij bent. Telstar is een raar team, die kunnen zomaar eens goed voor de dag komen en winnen van Groningen.Maar de kans is het grootst dat we het in de euroborg moeten beslissen, hopelijk hebben we dan aan een gelijkspel genoeg. Het worden nog spannende weken…

Trouwens ik vind Kongolo de zwakste schakel, loopt maar de hele wedstrijd te joggen. In de eredivisie wordt hij overlopen.
gisteren om 09:22 - 2024-04-27 09:22:25 #328852
Dorpsgek
Bij Groningen is Valente geblesseerd geraakt, dat is een van hun beste spelers.
gisteren om 00:00 - 2024-04-27 00:00:08 #328806
Dorpsgek
Vrijdag is promotie in theorie mogelijk, goed voor de kaart verkoop 👍🟡⚫️
26 april 2024 om 23:36 #328801
Dorpsgek
Niks aan de hand!
26 april 2024 om 22:03 #328671
Dorpsgek
KKD-kookpunt nadert: dit zijn de scenario's voor Roda JC

Roda JC-coach Bas Sibum predikt al maandenlang niet naar de Keuken Kampioen Divisie (KKD)-ranglijst te kijken. Nu is de tijd gekomen dat Roda niet anders kan: met nog drie duels te gaan ligt promotie naar de Eredivisie voor het grijpen.
Opmerkelijk: Roda, maar ook rivalen Willem II én FC Groningen hebben de promotiekansen volledig in eigen hand. Tegelijkertijd kunnen de Kerkradenaren ook nog veroordeeld worden tot deelname aan de play-offs. Dat laatste scenario zou een enorme domper zijn voor Roda, dat in slechts twee speelrondes dit seizoen niet op een plek stond die volstaat voor rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. De strijd om twee Eredivisie-tickets woedt tussen nummer twee Roda, koploper Willem II, achtervolger FC Groningen en, in theorie, nummer vier FC Dordrecht.

Drie keer winst
Voor Roda is de opdracht op papier eenvoudiger dan in werkelijkheid: drie keer winnen volstaat hoe dan ook voor promotie. Die laatste drie wedstrijden speelt Roda tegen Jong Ajax (uit), Cambuur (thuis) en concurrent Groningen (uit). Winst tegen Jong Ajax en Cambuur en een gelijkspel bij Groningen betekent ook een garantie op Eredivisie-voetbal. Maar Roda zal idealiter ieder scenario willen voorkomen waarbij de beslissing in die laatste wedstrijd, op bezoek bij een rechtstreekse concurrent, valt.
Met nog drie wedstrijden te gaan is het ongemeen spannend aan de kop van de KKD. Plek 1 en 2 geven recht op directe promotie naar de Eredivisie. Vanaf plek 3 strijden de eerste zes niet-beloftenploegen via play-offs met de nummer 16 van de Eredivisie voor een laatste Eredivisie-plek.

1. Willem II 35-74 (doelsaldo +41)
2. Roda JC 35-71 (doelsaldo +35)
3. FC Groningen 35-70 (doelsaldo +39)
4. FC Dordrecht 35-66 (doelsaldo +23)

Willem II-Groningen
En het is goed mogelijk dat het niet op die laatste wedstrijd aankomt. Dat heeft ermee te maken dat Willem II en Groningen aankomend weekend in Tilburg tegen elkaar spelen. Als Willem II die wedstrijd wint, stelt het promotie naar de Eredivisie veilig. Dat zou mooi zijn voor de Tilburgers, maar ook voor Roda: in het geval dat Groningen van Willem II verliest, volstaan voor Roda overwinningen op Jong Ajax en Cambuur om te promoveren. De slotwedstrijd tegen het dan uitgeschakelde Groningen doet dan niet meer ter zake.
Doelsaldo
Het zou voor Roda ideaal zijn. Maar het kan ook heel anders lopen. Zo bestaat er een kans dat Willem II, Roda en Groningen na aanstaande vrijdag binnen één punt van elkaar staan en met minimale verschillen aan de laatste twee speelrondes beginnen. Wanneer twee ploegen met een gelijk puntenaantal de competitie eindigen, is het doelsaldo doorslaggevend. Dat zou voor Roda funest kunnen blijken: het doelsaldo van de Koempels (+35) is beduidend minder dan dat van Willem II (+41) en FC Groningen (+39). De kans dat Roda dat verschil in doelsaldo in de laatste weken nog inhaalt, is nihil.
Omdat de verschillen op de ranglijst zo klein zijn, kan iedere misstap fataal blijken. Het resterend programma van de promotiekandidaten is dan ook belangrijk.
Resterende programma's:

Willem II: FC Groningen (thuis), FC Dordrecht (uit), Telstar (thuis)

Roda JC: Jong Ajax (uit), SC Cambuur (thuis), FC Groningen (uit)

FC Groningen: Willem II (uit), Telstar (uit), Roda JC (thuis)

FC Dordrecht: SC Cambuur (uit), Willem II (thuis), Jong FC Utrecht (uit)

Onderlinge duels zijn onderstreept.

Druk
Duidelijk is dat Willem II en Groningen het zwaarste programma hebben. De Tricolores hebben tegelijkertijd de meeste punten en weten dus dat ze zich nog puntenverlies kunnen permitteren, als het maar niet tégen Groningen is. Er staat dus voor beide Roda-concurrenten druk op dat duel. Groningen heeft ondertussen ook alles in eigen hand met twee rechtstreekse duels tegen de concurrenten op het programma. Tussendoor spelen ze nog het uitduel tegen Telstar, dat zeventiende staat maar thuis al Roda én ADO in bedwang hield.
Beloften
Roda moet op haar beurt nog op bezoek bij de Ajax-beloften. De ploeg van Sibum verloor dit seizoen pas vier keer, maar de helft van die nederlagen werd geleden in uitwedstrijden tegen beloftenteams: uit bij Jong FC Utrecht en uit bij Jong AZ, wat twaalf duels geleden überhaupt de meest recente Roda-nederlaag was. Sindsdien won Roda acht keer en speelde het drie keer gelijk. Roda's enige thuiswedstrijd - en tevens mogelijke promotiewedstrijd - is over ruim een week tegen nummer 12 Cambuur.

Kampioen?
En als de vraag wie rechtstreeks promoveert is beantwoord, resteert er nog één vraag: wie wordt er kampioen? Zoals gezegd is plek twee ook voldoende voor promotie, maar de bovenste positie op de ranglijst brengt natuurlijk extra prestige én prijzengeld met zich mee. VVV-Venlo greep in 2017 als laatste Limburgse club de titel in de eerste divisie, Roda won 'm in 1973. Mogelijk volgt 51 jaar later dus een herhaling van zetten.
25 april 2024 om 13:48 #328102
Dorpsgek
@Boogie

Haha, nee nooit iets over gehoord... waarschijnlijk omdat ik toen al netjes had verlengd en we dat seizoen erna nieuwe pasjes kregen ;)
25 april 2024 om 11:26 #328091
Dorpsgek
Volgende week thuis tegen Cambuur directe promotie veiligstellen zou geweldig zijn... ik herinner mij de wedstrijd thuis tegen Almere nog, toen heb ik uit frustratie mijn seizoenkaart het veld op gegooid.



25 april 2024 om 11:21 #328086
Dorpsgek
@Bertje

Ik hoop dat jullie het stadion hebben uitverkocht om de spelers een boost te geven voor de play-offs 🟡⚫️🟡⚫️
24 april 2024 om 11:49 #327984