#55
Poule rang
Anske0

#55

Poule rang

0

Punten

N/A

Huidige streak

N/A

Langste streak
Anske0



Er zijn ongetwijfeld Roda-fans die zich nog liever op een middeleeuwse pijnbank tot Langnek-lengte laten uitrekken dan toegeven dat ze vanavond voor MVV zijn.

Maar hun hart kleurt straks toch stiekem toch een mespuntje rood/wit, want mocht MVV in De Geusselt koploper Willem II punten afsnoepen dan blijft Roda JC volop meedoen in de titelrace. En dan kun je nog zo tegen MVV zijn, als je grote rivaal je mogelijk aan een kampioenschap helpt, is alles voor even vergeven en vergeten.

Uppercuts
Wie een maand geleden had gezegd dat MVV überhaupt kans zou maken Willem II te verslaan en nu achtste op de ranglijst zou staan, was ongetwijfeld in een dwangbuis afgevoerd. Want de club leek na het 0-3 derbyverlies tegen Roda dood en begraven. Geen cent meer in de clubkas en op het veld oogde het zo lamgeslagen als Dolph Lundgren in Rocky 4 na een paar fikse uppercuts van Sylvester Stallone. Maar MVV is dit seizoen net een boemerang, hoe harder je die wegslingert des te sneller is die terug. Want na de derbyzeperd werd vervolgens doodleuk gewonnen van Den Bosch, NAC, Helmond Sport en Emmen. Tel uit je winst. In onze wekelijkse podcast ben ik vorig seizoen warm bepleiter geweest voor een standbeeld van trainer Maurice Verberne. Weliswaar een van papier-maché want met de koperprijs van tegenwoordig is het budget bij Maurice zijn schoenen al op terwijl hij een standbeeld van voeten tot hoofd verdient.

Hans Worsten
Met 49 punten nu zit het er zomaar in dat Verberne met MVV die 59 punten van vorig seizoen evenaart. Wat gezien de financiële ellende die de club nu teistert een nog veel grootsere prestatie zou zijn. Daarom begrijp ik er geen sikkepit van dat de naam van Verberne nergens valt. Dat hij weg moet bij MVV is al onbegrijpelijk, dat geen club nu op het vinkentouw zit om hem in te lijven zo mogelijk nog onbegrijpelijker. Ik hoor de namen van allerlei Hans Worsten passeren, maar aan Verberne denkt niemand.

Neem nu NAC, dat heeft met een begroting van 13 miljoen zo ongeveer het viervoudige van MVV maar staat maar één luizig plekje hoger in de stand. Toch heb ik de naam van Verberne daar als opvolger van Van Gastel niet horen vallen. Ook bij FC Den Bosch niet trouwens dat ook op zoek is naar een nieuwe coach voor volgend seizoen. En ondanks mijn warme pleidooi voor Verberne als opvolger van Rick Kruys bij VVV, koos die club voor John Lammers. Ik dacht dat prestaties voor zich spraken in de voetballerij, maar kennelijk worden de prestaties van Verberne bij MVV heel gewoon geacht, terwijl het buitengewoon is. Vergeet Willy Brokamp, de nieuwe clublegende is Maurice Verberne.

Papier-maché
Mocht MVV vanavond van Willem II winnen en daarmee deelname aan de play-offs zo ongeveer veiligstelt, dan ben ik naar Action om voor een klein fortuin papier-maché te kopen en begin ik alvast met het pappen van Maurice zijn schoenen voor een standbeeld hoger dan de McDonalds boog naast De Geusselt.

En beste Roda-fans als jullie mede door toedoen van Verberne kampioen worden, dan mogen jullie best wat zakken papier-maché doneren. Desnoods anoniem.
20 april 2024 om 12:57 #327355
Anske0
@Alli
En niet te vergeten: met dank aan de Gemeente!!!!
15 augustus 2023 om 09:51 #301614
Anske0
https://www.youtube.com/watch?v=ZOZumRKCdbs

Enrique Peña Zauner

17 juli 2023 om 13:11 #297009
Anske0
https://www.youtube.com/watch?v=lETbQtSBb_8

Enrique Peña Zauner
17 juli 2023 om 13:08 #297008
Anske0
‘Onverzettelijke’ Spieringhs vindt na Willem II-vertrek onderdak bij oude bekende in Kerkrade
Wesley Spieringhs heeft een nieuwe club gevonden. De 21-jarige middenvelder uit Goirle, die onlangs moest vertrekken bij Willem II, heeft een contract ondertekend bij Roda JC.

Dolf van Aert 04-07-23, 09:39 Laatste update: 09:53
Spieringhs doorliep de Tilburgse jeugdopleiding en haalde het eerste elftal, waar hij in de eredivisie met name onder trainer Zeljko Petrovic een vaste waarde werd. Later kampte hij met blessureleed, mede daardoor kwam hij onder achtereenvolgens Fred Grim, Kevin Hofland en Reinier Robbemond maar nauwelijks aan de bak.

Weg na elf jaar
Vorig seizoen kwam hij in het reguliere Keuken Kampioen Divisie-seizoen tot negen invalbeurten van bij elkaar nog geen twintig minuten. In de verloren return tegen VVV-Venlo in de play-offs moest hij (vanwege pijntjes bij andere spelers) plotseling een ruim halfuur meedoen als centrale verdediger. Het contract van Spieringhs in Tilburg liep deze zomer af, de club besloot die verbintenis niet te verlengen. En dus kwam er na elf jaar een einde aan de Willem II-loopbaan van de zelfopgeleide middenvelder.

Wesley Spieringhs scoorde één keer voor Willem II: een fraaie kopbal aan het begin van het seizoen 2021/22, op bezoek bij Vitesse.
Wesley Spieringhs scoorde één keer voor Willem II: een fraaie kopbal aan het begin van het seizoen 2021/22, op bezoek bij Vitesse. © Pro Shots / Toin Damen
Spieringhs heeft niet lang zonder werk gezeten: Roda JC heeft nu bekendgemaakt dat het de jongeling heeft binnengehengeld. De Goirlenaar heeft in Kerkrade een contract voor twee seizoenen ondertekend, waarbij de club een optie heeft om daar nog een jaar aan toe te voegen. Op 21 oktober 2022 krijgt Spieringhs met zijn nieuwe club visite van zijn oude liefde, op 23 februari 2024 keert hij voor even terug in Tilburg.

Bij Roda JC treft Spieringhs een oude bekende: voormalig Willem II-aanvoerder Jordens Peters is er algemeen directeur, de twee speelden in Tilburg kort samen. Ook voormalig Willem II-middenvelder Niek Vossebelt speelt bij de Limburgers. Trainer bij de geelzwarten is tegenwoordig Bas Sibum.
04 juli 2023 om 10:08 #295285
Anske0
@Johnnie MVV heeft mbt de Gemeente Maastricht een conflict over het stadiononderhoud e.d. en weigert daarom huur te betalen.
15 juni 2023 om 11:13 #293552
Anske0
@Herman
Al eens van de Crombacherbeek gehoord Herman? Een Glowgolf stadion vindt je ook alleen maar in Kerkrade.
15 april 2023 om 17:50 #289467
Anske0
@Herman
Al eens van de Crombacherbeek gehoord Herman? Een Glowgolf stadion vindt je ook alleen maar in Kerkrade.
15 april 2023 om 17:49 #289466
Anske0
@Herman @Herman

Kijk eens waar zij staan en waar wij nu staan!!!!
15 april 2023 om 16:52 #289462
Anske0
Het laatste bericht dat ik over de tijdelijke verlaging van huur kon terug vinden is van 1 juli 2020:

Gemeente helpt Roda JC en schort deel stadionhuur op.
1 juli 2020 – Roda JC krijgt financiële hulp van de gemeente Kerkrade. De huur van het Parkstad Limburg Stadion wordt voor een tijdje opgeschort, zoals de Eerste Divisie-club recentelijk had aangevraagd. Het gaat om een tijdelijke verlaging van de lasten, die later wordt terugbetaald.

Gemeente helpt Roda JC en schort deel stadionhuur op
Dat schrijft 1Limburg op basis van de gemeenteraadsvergadering, waar er beslist werd over het lot van Roda JC. Normaliter zouden de Limburgers vier ton betalen over de stadionhuur, maar dat wordt verlaagd naar 2,5 ton voor de periode tussen 1 januari 2021 en 31 december 2023.

Lees ook: Gemeente wil stadionhuur Roda JC flink verlagen

Het betreft geen gift, want het verschil in huur moet in de periode van 2024 tot 2046 worden terugbetaald door de club. Het is een cruciale beslissing voor Roda JC, want de nieuwe investeerders hebben laten weten hun traject met de club alleen te willen voortzetten als de gemeenteraad zou instemmen met het voorstel van Roda JC.


15 maart 2023 om 12:57 #287116