N/A
Poule rang
Kone

Notice: Undefined variable: poule_points in /var/www/vhosts/wijzijnrodajc.nl/httpdocs/modules/profile/replies.php on line 23

N/A

Poule rang

Punten

N/A

Huidige streak

N/A

Langste streak
Kone
@Maan In de laatste d'r Koempel staat een interview van 5 pagina's met John van Loen. Een heel leuk artikel om te lezen en hij heeft nog altijd veel sympathie voor Roda. De twee rubrieken over Stefan Jansen en Sergio zijn ook heel leuk om te lezen.
08 september 2021 om 21:44 #234199
Kone
Regelement KNVB play-offs
- Als een team zich tweemaal weet te kronen tot periodekampioen, zullen ze tweemaal het Bronzen Kampioensschild ontvangen. Het gewonnen ticket voor de Keuken Kampioen Play-Offs is maar één keer te winnen. Het Play-Off ticket schuift in dat geval door naar de nummer twee van de periodestand.
– Als de periodekampioen zich aan het eind van het seizoen weet te kronen tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, zal het gewonnen Play-Off ticket van de periodewinst NIET doorschuiven naar de nummer twee van de periode, maar naar de eerstvolgende in de eindklassering op de algemene stand.
– Bij een periodekampioenschap van een belofteploeg gaat het Play-Off ticket eveneens door naar de nummer twee van de periode. Belofteploegen zijn immers uitgesloten van deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs.
– Mocht er bij de bovenstaande scenario’s een ploeg op de tweede plek eindigen die zelf al een Play-Off ticket heeft bemachtigd (of uitgesloten zijn van deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs), vervalt deze kwalificatie en wordt het overgebleven Play-Off ticket aan het eind van het seizoen extra uitgegeven op basis van de eindklassering.
16 april 2021 om 22:56 #214772
Kone
Behoorlijk teleurgesteld over het resultaat en het vertoonde spel tegen Telstar. Ik ben wel van mening dat Roda op papier een goed elftal heeft voor Jupiler begrippen. Dit seizoen ook vaker mooie, aanvallende combinaties gezien. De afgelopen twee seizoenen amper tot helemaal niet. Helaas wel te weinig mooi voetbal. Maar op de momenten dat Roda echt goed druk zet met het hele elftal zie je dat er een behoorlijk voetballend vermogen in de ploeg zit. Helaas zakken ze te vaak ver terug, wordt de lange bal gehanteerd of heel dom balverlies geleden. Abselam, Plucke, Alberg, Marzo, Bakker en Falkenburg zijn gewoon hele goede voetballers voor de Jupiler league. Deze wedstrijd gewoon een Croux en Goppel op de bank. Dat hebben niet veel clubs. Mijn inziens zit er daarom echt wel genoeg goed voetbal in het elftal, maar komt er niet uit.
19 oktober 2020 om 23:10 #195879
Kone
Roulaux
Marzo, Luijckx, Jenssen, Abselam
Vossebelt, Klaassen
Croux, Alberg, Falkenburg
Serrarens

Als Hoekstra weer fit dan moet hij weer keepen. Lambrix heeft het toe nu best aardig gedaan, maar Jenssen vind ik gewoon beter, meer ervaren en een betere kopper. Plufcke tot nu toe de een van de betere spelers bij Roda, maar je moet een keuze maken voor de 10. Alberg is gewoon beter. Plucke kan in de 60e minuut ofzo altijd invallen voor Alberg. Falkenburg als linksbuiten lijkt raar. Maar bij transfer van hem de diverse commentaren gelezen van ADO supporters. Als valse linksbuiten had hij zijn beste periode bij ADO. Vandaar Falkenburg als valse linksbuiten.
14 september 2020 om 22:57 #190151
Kone
Stanley Elbers kan de gewenste aanvaller zijn.
08 september 2020 om 22:26 #188433
Kone
Novakovic heeft nog maar een contract voor 1 jaar. Als zo'n speler niet wilt verlengen dan zie ik geen verschil met het huren van een speler voor 1 jaar of een speler die uit zijn contract loopt. De beste zal keepen. Vermoed wel dat Hoekstra gaat keepen, want Novakovic is gewoon een drama bij hoge ballen en het meevoetballen.
14 augustus 2020 om 23:44 #182089
Kone
[quote]@gaja - 03 februari 2020 om 20:49
"De club is de afgelopen jaren leeg gefactureerd. Aan Roland heb je dan een goede, is een keiharde inkoper. Zaken doen met Roda JC moet zijn omdat je de club wilt steunen, niet om hoge winsten op te behalen.

De jaarcijfers laten zien hoe hard de omzet omlaag is gegaan. Van 16.3 miljoen in 2017/2018 naar 3.3 miljoen euro in 2019/2020. Allemaal gebeurd voordat de huidige groep aantrad. Het is niet bepaald een mooie overdracht."[/quote]

In de omzet 2017/2018 van 16,3 miljoen zit een exploitatiebijdrage van Schrouff van € 6.675.000. De echte omzet in 2017/2018 bedroeg dus zo'n 10 miljoen. Voor een seizoen dat we nog in de eredivisie speelde.
03 februari 2020 om 23:49 #151744
Kone
Dat moet dan de constructies worden. Wel nog meer partijen die aandelen in Roda hebben. Als dat maar goed gaat met zoveel belanghebbenden.
14 januari 2020 om 21:52 #148862
Kone
De FIFA besloot in 2015 dat Third Party Ownerships in de breedste zin van het woord (een derde partij is elke partij anders dan de twee clubs die betrokken zijn bij een transfer en de vorige clubs van de speler in kwestie) niet is toegestaan. Dinsdag debatteerden in het Europees Parlement in Brussel onder meer de FIFA, UEFA, investeringsmaatschappij Doyen Sports en KNVB over de ontwikkelingen en consequenties van dit verbod.

“De FIFA heeft vorig jaar redelijk plotseling grotendeels de externe financieringsconstructies bij voetbalclubs aan banden gelegd', zegt Mark Boetekees, bestuurssecretaris van de KNVB. "Voor veel clubs en andere partijen was en is het nog steeds niet altijd duidelijk wat nu allemaal mag, en wat de gevolgen van het verbod zijn. De bijeenkomst is georganiseerd om standpunten uit te wisselen met diverse partijen binnen het voetbal die direct of indirect ervaringen hebben met deze beslissing van de FIFA.”

Regulering en transparantie
De KNVB gaf tijdens het debat aan dat externe financieringsconstructies enkel mogelijk zouden moeten zijn onder strikte voorwaarden. “In Nederland kennen we vooral constructies waarbij de personen die een club ondersteunen bij het financieren van een of meerdere transfers, veelal ook supporter zijn van de club", zegt Boetekees. "Wij vinden dat dit moet kunnen, maar alleen onder strikte voorwaarden."

"Zo moet er sprake zijn van volledige transparantie. De desbetreffende speler en wat ons betreft ook de betrokken voetbalbond, moeten volledig op de hoogte zijn van de voorwaarden van de financieringsconstructie. Bovendien zou een externe financierder maar één club financieel mogen ondersteunen. Daarmee bewaak je de integriteit van je competitie. En wellicht de belangrijkste voorwaarde: de financierder oefent op geen enkele wijze invloed uit op het transferbeleid van de club en de beslissingen van een speler. Voor ons staat de onafhankelijkheid van clubs en spelers voorop. Clubs en spelers moeten vrij zijn in het maken van sportieve keuzes, zonder dat een derde partij daar druk op uitoefent. Dat is ook voor FIFA de belangrijkste reden om TPO te verbieden.”

Doyen
Eén van de andere aanwezigen tijdens het debat was investeringsmaatschappij Doyen Group, recentelijk nog betrokken bij de zaak van FC Twente. Doyen pleitte tijdens het debat dat er geen sprake is van het overtreden van regels. Boetekees: “Een externe partij zoals Doyen, die bij meerdere clubs actief is en waar het behalen van winst een belangrijke drijfveer lijkt, vinden wij niet goed voor het voetbal”.

De licentiecommissie oordeelde in december 2015 dat FC Twente niet transparant was geweest ten aanzien van het contract met investeringsmaatschappij Doyen Sports en daarmee doelbewust de licentiecommissie had misleid, waarvoor FC Twente flink werd bestraft. “De zaak met FC Twente toont de noodzakelijkheid aan van strikte regels en transparantie, om de integriteit en de onafhankelijkheid van het voetbal te waarborgen”, aldus Boetekees.

TPO of TPI?
Discussiepunt tijdens het debat was ook de naam Third Party Ownerships. Boetekees: "Wij hebben eerder aangeven dat Third Party Ownerships een ongelukkige term is omdat deze er op lijkt te duiden dat spelers bezit zijn van een derde partij. Gelukkig is eigenaarschap van personen al heel lang verboden. Vandaar dat het ook beter is om te praten over Third Party Investments. Investeringen van derde partijen, en of dit nu banken zijn of supporters, zijn, zeker voor clubs in kleinere competities, hartstikke belangrijk. Zolang dit maar onder strikte voorwaarden en op volledig transparante wijze gebeurt."
14 januari 2020 om 21:17 #148860
Kone
Mag een investeringsmaatschappij wel? Twente heeft in het verleden een behoorlijke boete gehad voor hun relatie met investeringsmaatschappij Doyen.
14 januari 2020 om 20:58 #148858