Parkstad Limburg Stadion gaat over op duurzame herbruikbare bekers
do 18 januari 2024 om 14:06

Parkstad Limburg Stadion gaat over op duurzame herbruikbare bekers
do 18 januari 2024 om 14:06

Om de enorme hoeveelheid plastic zwerfafval tegen te gaan, is het gebruik van plastic wegwerpbekers per 1 januari 2024 bij evenementen zoals voetbalwedstrijden door de overheid verboden. Daarom worden in het Parkstad Limburg de huidige wegwerp plastic bekers vervangen door herbruikbare bekers. Tegelijkertijd wordt er overgegaan naar één vaste schenkmaat van 40CL.

De nieuwe aanpak is een samenwerking van Roda JC met Van Melick Groep en Cupstack. Daarmee onderstrepen we onze ambities als het gaat om een duurzamer en schoner stadion. Zo kunnen we, samen met onze supporters, het verschil maken.

HOE WERKT HET?


Bij jouw eerste bestelling wordt eenmalig €2,00 per beker aan het totaalbedrag van je bestelling toegevoegd. Bij de volgende bestelling ontvang je in ruil voor je gebruikte beker een nieuwe, schone beker en betaal je niet opnieuw €2,00. Is je laatste drankje op? Dan heb je een aantal opties:

Optie 1. Inleveren voor een token
Je levert je beker in bij een horecapunt en ontvangt een token. De token, een munt die gemakkelijk in je broekzak of portemonnee past, kun je bij je eerstvolgende bestelling inleveren. Je krijgt dan een nieuwe beker, zonder weer te betalen.

Optie 2. Meenemen naar huis
Je neemt de beker mee naar huis en neemt ‘m de volgende keer mee terug of je houdt de beker thuis en betaalt bij je eerstvolgende bestelling opnieuw € 2,00 voor jouw nieuwe beker.

Optie 3. Donatie aan Roda JC en Gezond in Mijn Streek
Je schenkt een deel van de waarde van jouw beker door de beker in de gele doneerbakken bij de uitgangen van het stadion te stoppen. De opbrengst gaat naar Roda JC en Gezond in Mijn Streek. Daarmee draag je onder andere bij aan de maatschappelijke projecten van de club.

Na afloop van wedstrijden worden de bekers gecontroleerd en gereinigd. Heb je vragen over deze nieuwe herbruikbare bekers? Check de Q&A!

Bron: rodajckerkrade.nl