Rodney Kongolo eerste aanwinst seizoen 23/24
di 23 mei 2023 om 17:23

Rodney Kongolo eerste aanwinst seizoen 23/24
di 23 mei 2023 om 17:23

Roda JC Kerkrade heeft Rodney Kongolo vastgelegd tot medio 2025. De club heeft met de middenvelder de eerste gewenste aanwinst voor het seizoen 2023/2024 binnen.

De 25-jarige Kongolo speelde tot 2014 in de jeugd van Feyenoord. Hierna vertrok hij naar Manchester City. Door de Engelse topclub werd hij uitgeleend aan Doncaster Rovers waar hij 42 wedstrijden speelde. In Engeland kwam hij eenmaal tot scoren en gaf hij vier assists.

Na zijn Engelse avontuur keerde de middenvelder bij SC Heerenveen terug in Nederland. Voor de Friezen speelde hij maar liefst 86 wedstrijden (76 Eredivisie en 10 bekerduels). Hierin wist hij zes keer te scoren en gaf hij zeven assists. De laatste club van Kongolo was Cosenza Calcio, uitkomend in de Italiaanse Serie B. Sinds januari is de middenvelder transfervrij.

ROB SERVAIS:


‘We zijn heel blij dat we enkele dagen na het einde van de competitie onze eerste aanwinst voor het komende seizoen al kunnen vastleggen. Hiermee willen we daadkracht tonen in de wederopbouw van de club richting het nieuwe seizoen. Met Rodney voegen we body en loopvermogen toe aan onze selectie. Daarnaast heeft hij een uitstekende jeugdopleiding gehad en neemt hij veel Eredivisie-ervaring met zich mee.´

BAS SIBUM:


‘Ik heb Rodney leren kennen tijdens zijn stage bij Emmen. Hij heeft aangetoond over de juiste mentaliteit te beschikken. Daarnaast is het een goede voetballer met een groot loopvermogen. Ik ben dan ook heel blij dat we hem aan onze selectie voor komend seizoen kunnen toevoegen.´

Welkom bij Roda JC, Rodney!

Bron: Rodajckerkrade.nl