Visie van Edwin: Er samen met de supporters een mooi seizoen van maken
vr 27 januari 2023 om 17:18

Visie van Edwin: Er samen met de supporters een mooi seizoen van maken
vr 27 januari 2023 om 17:18

Vandaag debuteer ik tegen FC Dordrecht als hoofdtrainer van Roda JC. Meteen was ik heel enthousiast toen Jordens Peters contact met mij opnam en heb ik geen moment getwijfeld. Ik zie Roda JC namelijk als een prachtige, grote club met veel mogelijkheden om succes te behalen.

Daar komt bij dat ik na mijn dienstverband als hoofdtrainer bij NAC Breda weer dolgraag aan de slag wilde. Als dat bij een club als Roda JC kan, is dat ook voor mij een heel mooie kans om me te bewijzen. Met Jordens Peters was er meteen een klik. Net als Jordens ben ik geen type dat beren op de weg ziet, ik ben positief ingesteld en denk in kansen en oplossingen.

Roda JC heeft de laatste weken een mindere periode doorgemaakt. Toch denk ik dat er veel potentie is. Er staat een spelersgroep met veel kwaliteit, samen met de staf wil ik ervoor zorgen dat het weer goed gaat lopen. Daarom ben ik ook blij met de 2-1 overwinning van afgelopen maandag die weer voor het nodige vertrouwen heeft gezorgd.

In mijn tijd als voetballer probeerde ik goed voetbal te combineren met strijdlust. Ook als trainer sta ik voor passie en keihard werken met zijn allen. Natuurlijk het liefst met mooi en verzorgd voetbal maar ik ben ook realistisch. We moeten kijken naar de kwaliteiten die we hebben en wat het beste bij deze groep past. Aan mij de taak om de spelers zo snel en zo goed mogelijk in hun kracht te laten komen. En tegelijk wil ik een wij-gevoel creëren door met zijn allen hetzelfde doel na te streven.

Wat mij betreft is dat het bereiken van de play-offs. Ik ben in ieder geval vol goede moed, zal de groep zo goed mogelijk voorbereiden op het restant van de competitie en alles geven wat ik in me heb. Om er uiteindelijk samen met de supporters een mooi seizoen van te maken. Te beginnen met de wedstrijd van vanavond tegen FC Dordrecht!"

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: rodajckerkrade.nl