Roda JC legt Phil Sieben vast
vr 10 juni 2022 om 12:00

Roda JC legt Phil Sieben vast
vr 10 juni 2022 om 12:00

Phil Sieben mag zich vanaf komend seizoen speler van Roda JC noemen. De 22-jarige Duitse middenvelder komt transfervrij over van Fortuna Düsseldorf en tekent in Kerkrade een contract voor twee seizoenen, plus de optie voor een derde seizoen.

Phil Sieben begon zijn voetbalcarrière bij Vfl Lüneburg en doorliep daarna diverse jeugdelftallen van FC Schalke 04 en SC Paderborn. Afgelopen seizoen kwam de multifunctionele speler uit voor het tweede elftal van Fortuna Düsseldorf, dat uitkomt in de Regionalliga West (vierde niveau in Duitsland). Sieben speelde 24 competitieduels en mocht tevens invallen tijdens de wedstrijd tegen Vfl Oldenburg in de eerste ronde van de DFB-Pokal.

MULTIFUNCTIONEEL


Hoofdtrainer Jurgen Streppel zegt het volgende over het vastleggen van de middenvelder: “We volgen Phil al een tijdje. Hij is via het scoutingsnetwerk van Toine (Toine van Mierlo red.) bij ons op de radar gekomen. Phil is een intelligente speler en kan op verschillende posities op het veld uit de voeten. Phil beschikt daarnaast over de juiste mentaliteit die past bij een club als Roda JC."

AMBITITES WAAR MAKEN


"Ik ben erg enthousiast om de stap naar Roda JC te maken. De club heeft veel vertrouwen in mij uitgesproken. Ik ga er alles aan doen om dit waar te maken, aldus Phil Sieben."

Sieben staat tijdens de eerste training op maandag 20 juni voor het eerst op het trainingsveld.

Bron: rodajckerkrade.nl