Jamil komt steeds dichter bij zijn droom
vr 19 november 2021 om 04:21

Hij kwam als grote onbekende binnen bij Roda JC. Inmiddels is Jamil Takidine vijf invalbeurten en een basisplek verder. De jeugdige rechtsback komt steeds dichter bij zijn droom.

Ruim drie weken geleden maakte je je basisdebuut in het bekerduel tegen FC Den Bosch. Nog last gehad van zenuwen?
“Nee, ik was juist gelukkig en enthousiast. Dit is wat ik altijd heb gewild, een memorabel en mooi moment dat naar meer smaakt. Vorig seizoen speelde ik nog bij de beloften van Racing Genk, nu zit ik in de grote mannen-wereld. Dat was ook de hoofdreden van mijn overstap. Ik wilde zo snel mogelijk in een eerste elftal spelen. Hoe sneller ik die stap kon maken, hoe beter. In het begin was het even wennen, want het verschil met jeugdvoetbal is groot. Maar ik merk dat ik inmiddels een betere voetballer ben geworden, al moet ik natuurlijk op elk onderdeel nog stappen zetten."

Samen met je broer Ilias doorliep je de jeugdopleiding van Racing Genk. Hoe kijk je daarop terug?
“Vanaf mijn negende jaar was ik actief voor Racing Genk. Soms speelde ik in hetzelfde team als Ilias, totdat hij vorig jaar een vierjarig contract bij Anderlecht tekende. De jeugdopleiding van Racing Genk staat in België het hoogst aangeschreven. Ik had geen betere opleiding kunnen wensen. De trainingsaccommodatie is super goed en alle trainingen zijn top verzorgd. Maar je wordt ook gestimuleerd om je school af te maken. Ik behaalde mijn diploma moderne talen en wetenschappen en momenteel volg ik de studie revalidatiewetenschappen aan de Universiteit van Hasselt. Al is de combinatie met voetbal niet eenvoudig."

Hoe omschrijf je jezelf als voetballer?
“Ik zie mezelf als een moderne rechtsback. Ik ben aanvallend ingesteld, kom veel op langs de zijlijn, heb een goede voorzet en denk dat ik na Jeremy Cijntje de snelste ben binnen onze selectie. Toch ben ik zeker nog niet de perfecte verdediger. Ik ben nog jong en moet, vooral op defensief vlak, nog veel leren. Als dat lukt, kan ik ver komen. Mijn eerste doel is zoveel mogelijk minuten maken om vervolgens basisspeler te worden. Ik ben in ieder geval blij met de keuze die ik heb gemaakt. Weliswaar heb ik nog een amateurcontract, maar het is aan mij om een verbintenis als profvoetballer af te dwingen. Wat dat betreft neem ik een voorbeeld aan Benji Bouchouari. Toen hij hier vorig seizoen arriveerde, had hij in eerste instantie geen contract. Als ik hetzelfde traject afleg, zou ik heel blij zijn. Net als Xander Lambrix en Bryan Limbombe kende ik Benji al van mijn periode bij Racing Genk. Bij mijn komst heeft Benji ervoor gezorgd dat ik me snel op mijn gemak voelde. Mede daarom zie ik hem als mijn broer waarop ik heel trots ben."

Inmiddels zijn er dertien wedstrijden gespeeld. Als je nu de balans opmaakt, waar sta je dan?
“Tot deze jaargang speelde ik voor maximaal honderd mensen, nu zitten er elke thuiswedstrijd een kleine zevenduizend fanatieke fans in ons stadion. Al zal helaas de komende wedstrijden niet het geval zijn. Ik ben blij met de basisplaats en de invalbeurten die ik heb gehad. Natuurlijk blijft het altijd even slikken als ik niet binnen de lijnen verschijn. Maar voetbal is een harde wereld waarin de besten altijd spelen. Momenteel ben ik geen basisspeler. Ik accepteer dat, blijf positief denken en geef elke training alles. Als je je hoofd laat hangen, heeft de trainer een extra reden om je te passeren. Dan maak je het hem niet moeilijk. Als ik alles geef en progressie blijf maken, komt het goed. Van jongs af aan is het mijn droom om profvoetballer te worden. Die droom is nog niet uitgekomen maar komt steeds dichterbij. Ik ben gezond en dankbaar voor alles wat ik heb. Dat maakt me een gelukkig mens."

RUGNUMMER 17
Naam: Jamil Takidine
Geboren: 1 juni 2002 te Genk (België)
Club: Roda JC Kerkrade
Contract: Tot medio 2022

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: rodajckerkrade.nl

Meer nieuws

do 02 december 2021 om 11:53
Studio Roda | Aflevering 2.7 Jurgen Streppel

do 02 december 2021 om 11:50
The Voice of Kaalheide - S3E20 Jordens Peters | Deel 2

do 25 november 2021 om 16:03
Patrick heeft de lat nog hoger gelegd

wo 24 november 2021 om 20:35
The Voice of Kaalheide - S3E19 Jordens Peters | Deel 1

wo 24 november 2021 om 16:09
Roda JC - VVV-Venlo live op ESPN

Gerelateerd nieuws

do 12 augustus 2021 om 15:00
Jamil Takidine tekent amateurcontract

ma 21 juni 2021 om 15:28
Hans Anapak en Jamil Takidine op proef bij Roda JC