’T Lempsje: 511 "Uit de grote goochelhoed"
do 14 oktober 2021 om 12:51

Statement: Jordens Peters is de nieuwe algemeen directeur van Roda JC Kerkrade. Laat dat een complete verrassing zijn. Wie had dat dat gedacht? Niemand toch?

Jordens komt over van Willem II die hem blijkens niet langer aan de Tilburgse club kon binden. Hij is geen onbekende van Jurgen Streppel en geeft in een eerste interview aan dat hij de samenwerking volop ziet zitten en dat de club een stabiele toekomst verdiend met een gezond financieel plaatje. Tot zover het eerste algemene plaatje.
Maar daar zijn we niet mee gediend. Dat hebben we al vaker gehoord, als ware het een langspeelplaat die te vaak is opgezet en die een beetje grijs is gedraaid. Beloofden de vertrokken directeuren niet ook zoiets om dan met stille trom de kuierlatten te moeten nemen als de ware werkzaamheden (mogelijkheden, maar zeker ook onmogelijkheden) boven de grond uitsteken? Roda is niet zomaar een club en menigeen heeft zich al verkeken, dan wel kapot gebeten, op de gebleken problematiek; er te licht over gedacht, zeg maar. Weet je, als ze mij zouden vragen, zou ik het misschien ook wel doen. Maar ik zou ook te lichtvaardig handelen.

Er is toch wel enige guts voor nodig om nu bij onze club in te stappen. Het kan je reputatie binnen enkele maanden breken. Roda is geen makkie; wat vandaag oké is, is morgen nieuws verpakt in een oude krant waar de vis van gisteren in heeft gezeten. Niet voor niets trok Eric van der Luer van leer en hebben menigeen oud-spelers van zich laten horen. Dat toont eniger mate van betrokkenheid, maar ook de vinger op de zere plaats.

Jordens heeft daar (nog) geen last van. Hij zal zich toch wel terdege geïnformeerd hebben vóór hij zijn handtekening zette? Misschien heeft hij wel een wordt naar Wittem gebracht en/of een kaarsje opgestoken in Banneux? Ik heb ook even geïnformeerd bij welingelichte bronnen. En ik heb vernomen dat we er vertrouwen in mogen hebben. Hoewel Jordens nog weinig managementervaring heeft, schijnt het een ruwe diamant die geslepen kan worden. Hij mag aankloppen bij ervaren collega’s. Ervaren collega’s met een breed netwerk is altijd een pré. En de eerste klus is ons cluppie, met een contract voor onbepaalde tijd. Let wel: onbepaalde tijd!!! Misschien dat ongekende tijden gaan aanbreken. Een soort van Riemer van de Velde in notendop. Imagine…
Als we dan toch spreken over verrassingen uit een hoge goochelhoed, dan mag de contractverlenging van Jurgen Streppel ook niet onbesproken blijven. Dacht ik bij het vertrek van van As dat Jurgen noodgedwongen dit jaar moest afmaken, nu blijkt opeens dat hij er zelfs nog enkele jaren aan vast wil plakken. Hij gaat óók volop: volop richting de uitgang van de Eerste Divisie met volledige focus op een constante factor op het allerhoogste Vaderlandse voetbalplan.

Kortom: vol vertrouwen gaan de catacomben van het PLS open om de volle glorie van een herrijzend Roda JC te kunnen aanschouwen. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Bij Roda doen ze dus precies het omgekeerde: men gaat de paden van het onbekende en onberekenbare op, met de hoop dat de enige juiste weg bewandeld kan gaan worden, verwachtend dat er geen lijken meer uit de kast komen.

Edoch, hoe mooi de bestuurlijke taferelen ook mogen zijn, het enige echte spelletje dient toch op een groene mat gespeeld te worden. De zege op Eindhoven smaakt naar meer en een periodetitel zal al snel duidelijkheid geven over de echte ambities, afgezet tegen de reëel en bereikte resultaten. Jong PSV, Den Bosch (beker), maar zeker ook Emmen zullen de slachtoffers van de dadendrang moeten gaan worden.

En over Emmen gesproken: mijn kleinzoon van 7 gaat voor het eerst mee naar een voetbalwedstrijd. Ik ga proberen het Koempel-DNA door te geven. Aan Roda de opdracht om dat te laten gelukken.
NB: update Spandoek Henk Bakker: met medewerking van Roda JC hangt mijn spandoek nu eindelijk bij Z9. Waarvoor mijn hartelijke dank!

’t Lempsje
Reacties kunt u sturen: vocer1960@hotmail.com
Twitter: http://twitter.com/Lempsje
Facebook: https://www.facebook.com/T-Lempsje-295626217310042

Meer binnen de "’t Lempsje" serie