Bryan heeft zijn visitekaartje afgegeven
vr 01 oktober 2021 om 18:58

Bryan heeft zijn visitekaartje afgegeven
vr 01 oktober 2021 om 18:58

Bij KRC Genk had hij een lucratief contract tot maar liefst medio 2024. Voor Bryan Limbombe wegen speelminuten echter meer dan geld. Inmiddels heeft de dribbelsterke en snelle aanvaller zijn visitekaartje afgegeven bij Roda JC.

Voor je komst was je voor veel fans een onbeschreven blad. Anderhalve week na je overstap startte je meteen in de basis tegen NAC Breda, vervolgens was je tegen FC Volendam en TOP Oss de man van de wedstrijd. Hoe verklaar je je vliegende start?
“Bij KRC Genk maakte ik tijdens de voorbereiding nog onderdeel uit van de selectie en speelde ik oefenwedstrijden met het eerste. Ik was dus vrijwel wedstrijdfit. Dat neemt niet weg dat ik vooraf dacht dat de overstap naar Roda JC moeilijk zou zijn. Daarin heb ik me vergist. Vanaf de eerste dag voel ik me hier thuis. We hebben een heel fijne en positieve groep die mij heel goed heeft opgevangen. Daarnaast kende ik Xander Lambrix en Jamil Takidine al van Genk en woonden Denzel Jubitana en Benji Bouchouari in het verleden net als ik in Antwerpen. Tegen Benji heb ik als kind nog straatvoetbal gespeeld. Al die facetten hadden een positief effect op mijn zelfvertrouwen. Net als onze supporters, die vind ik echt top. Tegen TOP Oss vierde ik voor het eerst in mijn leven een doelpunt met fans. Daarvan genoot ik nog het meest."

Je komt uit een gezin met twee zussen en vier broers. Maar liefst drie daarvan zijn net als jij als profvoetballer actief. Van wie hebben jullie dat talent?
“Mijn vader is in Congo geboren en heeft daar ook gevoetbald. Toen hij naar België emigreerde, was hij te oud om nog als prof aan de slag te gaan. Maar zijn vrienden zeggen dat hij een heel goede ‘nummer tien´ was. Mijn oudste en jongste broer, Stallone en Maxime, staan onder contract bij Lierse Kemperzonen. Anthony maakte drie jaar geleden een miljoenentransfer van Club Brugge naar FC Nantes. Al mijn broers zijn net als ik vleugelaanvaller, maar van Anthony heb ik het meeste weg. We hebben allebei een actie in huis, zijn snel en kunnen een doelpunt maken. Ook Anthony belandde min of meer op dood spoor bij Racing Genk, maar maakte naam bij NEC en vond de weg omhoog. Die route hoop ik ook af te leggen."

Daarvoor heb je wel een lucratief contract bij KRC Genk moeten inleveren.
“Mijn contract liep inderdaad tot 2024. Afgelopen seizoen viel ik onder trainer John van den Brom slechts vier keer in. Op het laatst zat ik ook regelmatig op de tribune. Daar word geen speler beter van. Hoewel de leiding van de club nog in mij geloofde, wilde ik speelminuten maken en in mijn toekomst investeren. Het liefst in Nederland. In het verleden bezocht ik alle wedstrijden van Anthony bij NEC waarmee hij naar de Eredivisie promoveerde. Het open en aantrekkelijke voetbal in Nederland viel me toen al op. Daarom was ik heel blij met de interesse van Roda JC, maar tegelijkertijd ook heel nerveus omdat de transfer pas zo laat definitief werd."

Hoe groot zijn de verschillen tussen KRC Genk en Roda JC?
“Dat verschil zit hem onder meer in de trainingsaccommodaties. Zeker in België is Genk een absolute topclub. Toch is de capaciteit van beide stadions vergelijkbaar, net als de kwaliteit van de trainingen. Natuurlijk is er ook kwaliteitsverschil in de spelersselecties, al had ik gedacht dat het groter zou zijn. We hebben veel goede voetballers, dat heeft me echt verrast. Zeker als we elkaar nóg beter weten te vinden, denk ik dat we ver kunnen komen. Ik wil het team daarbij helpen. Het is mijn ambitie om elke wedstrijd dreigend en belangrijk te zijn en zoveel mogelijk doelpunten en assists achter mijn naam te krijgen. Hoeveel treffers ik deze jaargang in gedachten heb? Nou vooruit dan: minimaal tien, haha."

RUGNUMMER 7
Naam: Bryan Limbombe
Geboren: 14 mei 2001 te Mechelen (België)
Clubs: KRC Genk en Roda JC Kerkrade
Contract: Tot medio 2023

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: rodajckerkrade.nl