Pre-talk: TOP Oss – Roda JC Kerkrade
wo 12 mei 2021 om 16:26

Roda JC Kerkrade speelt vanavond zijn laatste competitieduel van dit seizoen. In het Brabantse Oss is ‘Tot Ons Plezier‘ de tegenstander.

Vanavond zal ook pas de achtste confrontatie tussen beide elftallen worden. Op 30 november 2018 was de meest doelpuntrijke editie in Oss. Roda JC wist destijds met liefst 0-5 te winnen. Het was de wedstrijd van Mario Engels, die de score ook wist te openen. Nog voor de rust was het diezelfde Engels die de assists gaf op Gyliano van Velzen en Nicky Souren. Na de break was het doelman Nick Olij die, na een uur spelen, de bal in het eigen doel werkte. Vlak voor tijd viel de 0-5, door niemand anders dan Engels.

Eerder dit seizoen, in de tweede speelronde, stond dit affiche al eens op de speelkalender. In het Parkstad Limburg Stadion speelde Roda JC voor een kleine vierduizend man publiek een goede wedstrijd. Door de treffers van Stefano Marzo, Roland Alberg en Jordy Croux werd er met 3-0 gewonnen.

Huurlingen
Het duel met de Ossenaren is direct ook een weerzien met Livio Milts en Mart Remans. Het duo speelt sinds de winterstop op huurbasis in het Frans Heesen Stadion. Qua cijfers was het voor vooral Remans een productieve leenbeurt. In 23 duels scoorde de man uit Eygelshoven tien keer en gaf hij drie assists. Milts was met twee assists en twee doelpunten in vijftien duels ook belangrijk.

Statistieken
Hoopgevend voor het elftal van trainer Jurgen Streppel is dat TOP Oss géén van de laatste vijf ontmoetingen met Roda JC wist te winnen. Twee keer werden de punten gedeeld en drie keer werd er verloren. In drie van deze duels kwamen de Ossenaren zelfs niet tot scoren, ontdekte statistiekenbureau Opta.

Patrick Pflücke wist dit seizoen al tot dertien doelpunten te komen. Dat staat echter niet in contrast met zijn Expected Goals. Opta zocht uit dat er op xG namelijk ‘slechts´ 5,7 treffers konden worden verwacht van de Duitser.

Ranglijst
Roda JC heeft afgelopen week de achtste plek verzekerd. Het gat naar nummer 7 bedraagt namelijk zes punten, en het gat met nummer 9 is negen punten. TOP kan wél nog stijgen en dalen op de ranglijst. Het elftal van vertrekkend coach Klaas Wels staat op dit moment elfde, met 44 punten. Bij een winst kan het mogelijk nog tiende worden, maar bij een verlies is op papier ook plek 13 nog mogelijk.

Via de sociale media-kanalen van Roda JC wordt vanavond gezorgd voor enkele blikken achter de schermen en voor een geschreven liveverslag van de wedstrijd. Daarnaast zijn de highlights van dit duel ook te beluisteren L1-Radio. Helaas zal het duel niet rechtstreeks worden uitgezonden op ESPN.

Bron: rodajckerkrade.nl

Meer binnen de "voorbeschouwing" serie

do 20 mei 2021 om 15:58
Pre-talk: N.E.C. Nijmegen – Roda JC Kerkrade

vr 14 mei 2021 om 18:11
Pre-Talk: De Graafschap - Roda JC

vr 14 februari 2020 om 14:26
Voorbeschouwing: De Graafschap - Roda JC

do 06 februari 2020 om 12:00
Voorbeschouwing: Roda JC - FC Den Bosch

do 16 januari 2020 om 22:52
Voorbeschouwing Jong FC Utrecht - Roda JC