Roda JC en Go Ahead Eagles delen de punten
vr 02 april 2021 om 20:37

Roda JC Kerkrade heeft vanavond een punt overgehouden aan het vervroegde duel tegen Go Ahead Eagles. Hoewel de statistieken in het voordeel van de Kerkradenaren spraken, vielen er geen doelpunten te noteren in De Adelaarshorst.

Jurgen Streppel besloot een wissel door te voeren in de basisopstelling; aanvoer Kees Luijckx keerde terug, Richard Jensen begon op de bank. Roda JC had in de openingsfase van hetr duel meer balbezit dan de thuisploeg, 65% tegenover 35%, maar wist dit niet om te zetten in doelpogingen. Pas na ruim twintig minuten voetbal diende zich de eerste (grote) mogelijkheid zich aan. Botos maakte zelf ruimte voor een schot, maar die poging ging naast het doel van Hoekstra.

Pas na een klein half uur spelen verscheen ook Roda JC voor het vijandige doel. Absalem dribbelde de zestien binnen en schoot hard richting Gorter. De goalie bokste de inzet terug het veld in, maar er stond niemand om de rebound binnen te werken. Kort hierna schoot Klaasen een afvallende bal vanuit de tweede lijn een meter naast de verkeerde kant van de paal.

Vente kreeg de volgende poging op zijn naam: zijn inzet vanaf de rand van de zestienmeter werd gekeerd door Gorter. Uit de counter werd een voorzet vanaf de zijkant nog net door Marzo weggewerkt. Na rust zette Roda JC dezelfde lijn door; hoog druk, aanvallend spel en de wil om voor de drie punten te gaan.

Toch was het de thuisploeg dat de eerste mogelijkheid creëerde. Via een boogbal over de verdediging kwam Brouwers in schotpositie. Roda-goalie Hoekstra was alert en stopte zijn schot. In de tegenstoot werd Vente de diepte in gestuurd door Falkenburg, maar ook hij stuitte op de doelman.

Twintig minuten voor tijd omspeelde Botos doelman Hoekstra, maar was de hoek te lastig voor de aanvaller. Hij schoot naast. Drie minuten voor het eindsignaal kopte Mulenga de bal voor Go Ahead nog een meter over de lat. Doordat ook deze poging niet tegen de touwen belandde, eindigde het duel in Deventer in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.