Veerkrachtig Roda JC buigt achterstand om in Volendam
ma 08 maart 2021 om 19:57

Roda JC heeft vanavond een knappe zege geboekt in Volendam. Na een vroege achterstand pakte de Kerkradenaren via doelpunten van Pflücke, Vente en Serrarens alsnog de volle buit.

Bij Roda JC verschenen Ali Messaoud en Dylan Vente voor het eerst vanaf het eerste fluitsignaal aan de aftrap. De ploeg uit Kerkrade begon scherp aan het duel in Noord Holland. In de openingsfase zette de ploeg hoog druk en wist het verschillende kansen te creëren; een schot van Messaoud vloog naast, een poging van Bouchouari werd tot hoekschop verwerkt en een tweede poging van Messaoud raakte de lat.

Na elf minuten spelen werd een doelpunt van Mulattieri (Volendam) afgekeurd wegens buitenspel. De Volendammers kregen hierna wat meer grip op het duel. Deul werd gevaarlijk, maar zijn schot ging naast de paal. Even later kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. De Italiaanse spits Mulattieri pikte een voorzet op en schoot de 1-0 tegen de touwen. Vanuit de aftrap van Roda koos Volendam direct weer de aanval. Een uitgemeten voorzet richting diezelfde Mulattieri werd opgepikt waarna hij de 2-0 hard langs Hoekstra schoot. Kortom: na een sterke openingsfase keek Roda JC tegen de verhoudingen in na 20 minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan.

Het harde werken werd enkele minuten voor het rustsignaal eindelijk beloond. Een weggebokste hoekschop van Roggeveen kwam bij Pflücke terecht die op zijn beurt de doelman omspeelde en aansluitingstreffer tegen de touwen werkte: 2-1. Op slag van rust kreeg Klaasen nog een gele kaart van scheidsrechter Bax. Dit was zijn vijfde van het seizoen wat betekent dat de middenvelder volgende week niet aanwezig is bij het thuisduel tegen Jong Ajax.

Na rust zocht Roda direct weer de aanval, maar leverden pogingen van Vente en Klaasen niets op. Aan de andere kant van het veld keerde Hoekstra in eerste instantie de inzet van Antonucci en ook de rebound van Mulattieri was voor de doelman. Tevens werd de aanvaller terug gefloten wegens buitenspel. Tien minuten na rust sloeg doelman Roggeveen de voorzet van Goppel bijna in eigen doel. De bal rolde echter langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Roda bleef aandringen. Een poging van Pflücke vloog recht in de handen van Roggeveen. Goppel draaide en keerde op de rechterflank, maar de voorzet/schietkans die volgde was te scherp en vloog langs het doel.

Een botsing van Marzo en Mulattieri resulteerde in een vrije trap voor Roda JC. Klaasen legde de bal bij de tweede paal waar Vente controleerde en de gelijkmaker langs Roggeveen schoot: 2-2. De Feyenoord-huurling scoorde alweer zijn derde doelpunt in dienst van Roda JC. Na een hele reeks aan wissels bij beide ploegen merkte Roda dat er meer te halen viel in Volendam. Twintig minuten voor tijd legde rechtsback Marzo de bal panklaar voor Pflücke, die de juiste hoek uitzocht en de 2-3 op het scorebord schoot.

Enkele minuten voor het eindsigneel stuurde Bouchouari Goppel weg met een listig steekballetje. De snelle buitenspeler bediende invaller Serrarens voor het Volendamse-doel waarna de 2-4 hard tegen de touwen vloog. Vlak voor het eindsignaal deed El Azzouzi nog wat terug voor de thuisploeg. Hij schoot de 3-4 langs Hoekstra.

Het werden nog spannende slotminuten in het Kras Stadion. Roda JC hield uiteindelijk stand waardoor een belangrijke overwinning over de streep getrokken werd. In de volgende speelronde komt Jong Ajax op bezoek in Kerkrade.

OPSTELLING RODA JC KERKRADE
1. Hoekstra (K), 2. Marzo, 4. Luijckx ©, 17. Bakker, 5. Absalem, 7. Goppel, 6. Klaasen, 14. Pflücke, 35. Bouchouari, 10. Messaoud, 11. Vente

OPSTELLING FC VOLENDAM
22. Roggeveen (K), 3. Tol, 4. Van de Ven ©, 5. Murkin, 6. Plat, 10. Antonucci, 11. El Kadiri, 19. Mulattieri, 23. El Azzouzi, 30. Deul, 34. Betti

DOELPUNTEN
18' Mulattieri, 19' Mulattieri, 40' Pflücke, 65' Vente, 71' Pflücke, 81' Serrarens, 86' El Azzouzi

Bron: rodajckerkrade.nl