Investeringen in sportpark Kaalheide
di 02 maart 2021 om 14:21

Investeringen in sportpark Kaalheide
di 02 maart 2021 om 14:21

De gemeente Kerkrade heeft een intentieovereenkomst getekend voor het uitwerken van een herontwikkelingsplan voor sportpark Kaalheide. De andere partijen die deze intentieovereenkomst hebben getekend zijn BRUIS, Roda JC, Stichting Maatschappelijk Ontwikkelen, HEEMwonen, Achilles-TOP en TCK.

Al enige tijd had de gemeente – eigenaar van sportpark Kaalheide – plannen om het sportpark te upgraden. Zo heeft de gemeente onlangs besloten om te investeren in de renovatie van diverse sportvoorzieningen. Daarnaast zijn de gebouwen op sportpark Kaalheide gedateerd. “Toen stichting Bruis naar de gemeente stapte met het bijzondere initiatief voor de ontwikkeling van een woon-zorgfunctie op sportpark Kaalheide, is er besloten de handen ineen te slaan om de haalbaarheid van alle plannen als één concept te onderzoeken waarbij het mogelijk wordt om sportpark Kaalheide opnieuw stedenbouwkundig te gaan inrichten," aldus wethouder Tim Weijers (Ruimtelijke Ordening) die de intentieovereenkomst namens de gemeente ondertekend heeft. Ook Wethouder Jo Schlangen (Sport) juicht dit initiatief toe: “Hierbij zal rekening gehouden worden met de lange geschiedenis die sportpark Kaalheide kent. Dit verleden zal in het stedenbouwkundig plan meegenomen worden."

Het nieuwe woon-zorgconcept BRUIS wil de zorg voor jongeren met een beperking combineren met de ouderenzorg en de unieke omgeving van het sportpark Kaalheide. “Samen zorgen we voor elkaar en maken we de wereld een klein beetje mooier", aldus Stichting Bruis. Hierbij zal nauw worden samengewerkt met zorgprofessionals en sportverenigingen die gevestigd zijn op of in de directe nabijheid van het sportpark.

Ook zal er gebruik worden gemaakt van de al aanwezige sportvoorzieningen. “Door de samenwerking met BRUIS worden we de sportvereniging van de toekomst", aldus tennisvereniging TCK. Voor Roda JC zal een topsportwaardige trainings- en jeugdaccommodatie worden gerealiseerd, waar het eerste elftal in een rustige en afgeschermde sfeer haar trainingen zal kunnen afwerken. “In de toekomstvisie van Roda JC groeit Kaalheide weer uit tot het kloppend hart van de voetbalclub, waar topsport en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan, en elkaar versterken", aldus Martijn Wismans, algemeen directeur Roda JC.

Het wordt een concept waarin bewoners, sporters en buurtgenoten samen kunnen wonen, werken en sporten met de juiste zorg binnen handbereik. “Met Maatschappelijk Ontwikkelen meer woon- en leefgenot", is daarbij het gedachtegoed van Stichting Maatschappelijk ontwikkelen. HEEMwonen is een partij die mogelijk aanhaakt om de exploitatie van (een deel van) de gebouwen van dit woon-zorgconcept op zich te nemen. “Samen met onze partners maken wij het verschil als het gaat om samenleven. De herontwikkeling van het sportpark, waarbij wij jong en oud samenbrengen, past hier goed bij," zegt Liesbeth van Beek, bestuurder van HEEMwonen.

De verwachting is dat eind 2021 het stedenbouwkundige plan gereed is en dat dan – indien alles haalbaar is – vervolgstappen kunnen worden gezet.

Bron: rodajckerkrade.nl

Meer binnen de "Herontwikkeling Kaalheide" serie

do 03 juni 2021 om 15:09
Weekupdate verbouwing Kaalheide - 10, 11 & 12

wo 21 april 2021 om 20:53
Weekupdate verbouwing Kaalheide - 9

za 17 april 2021 om 18:51
Weekupdate verbouwing Kaalheide - 8

do 08 april 2021 om 13:00
Weekupdate verbouwing Kaalheide - 7

wo 31 maart 2021 om 18:00
Weekupdate verbouwing Kaalheide - 6

do 25 maart 2021 om 17:10
Weekupdate verbouwing Kaalheide - 5

wo 17 maart 2021 om 18:45
Weekupdate verbouwing Kaalheide - 4

do 11 maart 2021 om 15:22
Weekupdate verbouwing Kaalheide - 3

wo 03 maart 2021 om 16:03
Weekupdate verbouwing Kaalheide - 2

do 25 februari 2021 om 00:31
Weekupdate verbouwing Kaalheide - 1