De visie van Yannis: "Jaar met een goed resultaat afsluiten"
vr 16 december 2016 om 11:00

De visie van Yannis: "Jaar met een goed resultaat afsluiten"
vr 16 december 2016 om 11:00

"Over de 2-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen FC Groningen kan ik kort zijn. Vrijwel het hele team had een complete off-day. Een pijnlijke constatering, maar na een zware periode kan zoiets gebeuren. Daarom hebben we er niet te lang bij stilgestaan. Vanaf het begin van deze week hebben we ons meteen gefocust op de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Gelukkig hebben in we in de zeven duels vóór de wedstrijd tegen FC Groningen veel progressie geboekt. Natuurlijk moeten er nog veel zaken verbeterd worden. Zo hebben we veel kansen niet benut en dus punten laten liggen. Maar gezien de kwaliteiten van het team hebben we gepresteerd naar onze mogelijkheden.

Na zaterdag zit de eerste seizoenshelft er alweer op. De conclusie is dat het niveauverschil met zeker acht clubs minimaal is, net als het verschil in aantal punten. Vanuit ons perspectief is dat heel positief. Gezien de blessures van Dani Schahin en Simon Church is het voor ons namelijk een heel moeilijke periode geweest. Maar we zijn blijven knokken en zitten nog steeds in de race.
Hoewel we tot nu toe slechts zes wedstrijden hebben verloren, valt de positie op de ranglijst natuurlijk tegen. Duidelijk is dat ons gebrek aan scorend vermogen de voornaamste reden is. Op dit moment heeft het prioriteit om de defensie zoveel mogelijk gesloten te houden. Die speelwijze past perfect bij ons en geeft vertrouwen aan de spelers. Dat neemt niet weg dat meer offensief spel het doel blijft. Inmiddels zie ik steeds meer momenten waarin we snel omschakelen en de aanval zoeken. De volgende stap is doelpunten maken en wedstrijden winnen.

Inmiddels is duidelijk dat het team op bepaalde posities versterkingen nodig heeft. Daarom zal het in de winterstop belangrijk zijn dat we de juiste keuzes maken. Om een volgende stap te zetten, zullen de nieuwe spelers echte aanwinsten moeten zijn. Ze moeten gewend zijn op een hoger niveau te spelen, waardoor ze de huidige groep een extra prikkel kunnen geven. Zeker als dat lukt ben ik ervan overtuigd dat dat het na de winterstop beter zal gaan. En dat we onze doelstelling, om tenminste drie clubs onder ons houden, bereiken.

Dat FC Utrecht tot de beste teams van Nederland behoort, blijkt wel uit de zesde plek op de ranglijst. Daarom zullen we zaterdag opnieuw vanuit een goede organisatie geconcentreerd en agressief moeten zijn in de duels, om vervolgens via een snelle omschakeling toe te slaan. Toch zal het niet alleen voor ons, maar zeker ook voor FC Utrecht een moeilijke wedstrijd worden. We zullen er namelijk alles aan doen om het jaar met een goed resultaat af te sluiten!"

Bron: Roda JC.nl