Roda JC verliest met 3-0 van Heereveen
za 25 februari 2017 om 21:58

Roda JC Kerkrade heeft vanavond een pijnlijke nederlaag geleden. In het Abe Lenstra Stadion stapte de manschappen van hoofdtrainer Anastasiou met een 3-0 stand voor de thuisploeg van het veld

De beginfase was duidelijk voor de thuisploeg. Benjamin van Leer liet zien dat hij scherp aan dit duel was begonnen; hij pakte een gevaarlijke vrije trap van Larsson. Na elf minuten spelen diende de eerste mogelijkheid voor Roda JC zich aan. Een hoekschop van Tom van Hyfte viel voor het linkerbeen van Paulissen, maar zijn inzet ging een halve meter over het doel van SC Heerenveen. Na 30 minuten was er een moment van opwinding. Benjamin van Leer pakte een bal in zijn handen op de lijn van het zestienmetergebied, tot onvrede van de thuisploeg. Roda JC profiteerde bijna van het protest van de thuisploeg, maar een inzet van Paulissen ging helaas aan de verkeerde kant van de paal langs het doel van SC Heerenveen- keeper Mulder.

Twee minuten na rust kreeg Zeneli de mogelijkheid om de Friezen op 1-0 te zetten, maar zijn inzet belandde in het zijnet, mede door sterk verdedigen van Ard van Peppen. Enkele minuten later was Martin Odegaard, door SC Heerenveen voor anderhalf seizoen gehuurd van Real Madrid, tweemaal gevaarlijk. Zijn eerste inzet ging over; de tweede inzet werd door Benjamin van Leer verwerkt tot hoekschop.

Na 55 minuten spelen kreeg Roda JC een zware domper voor haar kiezen. Middenvelder Mohamed el Makrini werd na een charge op Odegaard met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Nadat Ard van Peppen na 58 minuten spelen met een felle overtreding een vrije trap weggaf aan de thuisploeg, kwam de thuisploeg op 1-0. Doke Schmidt kopte de bal tegen de touwen. De thuisploeg kon na de 1-0 niet doordrukken, waardoor Roda JC mocht blijven hopen op een gelijkspel. Invaller Papazoglou kopte met zijn eerste balcontact de gelijkmaker binnen, maar de boomlange spits maakte helaas een duwfout. Aan de andere kant hield Benjamin van Leer Roda JC een aantal maal op de been, na pogingen van Zeneli en Ghoochannejhad.

Twee minuten voor tijd kreeg Roda JC alsnog de definitieve nekslag. Henk Veerman kogelde de bal snoeihard in de kruising: 2-0. Ard van Peppen vloerde in de blessuretijd nog een speler van SC Heerenveen in het strafschopgebied; penalty voor de thuisploeg. Ghoochannejhad bepaalde de eindstand op 3-0.

Bron: Roda JC.nl