Strafvermindering voor Falkenburg na beroepszaak
vr 25 september 2020 om 16:15

Strafvermindering voor Falkenburg na beroepszaak
vr 25 september 2020 om 16:15

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de oorspronkelijke schorsing (3 + 1 voorwaardelijk) voor de rode kaart van Erik Falkenburg gedurende het duel Roda JC Kerkrade – FC Dordrecht verlaagd.

Afgelopen maandag ontving Roda JC een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk voor de rode kaart van Falkenburg. Daartegen gingen de speler en club gisteravond (donderdag) in Zeist in beroep.

Vanochtend heeft de tuchtcommissie van de KNVB uitspraak gedaan. Falkenburg heeft een nieuwe schorsing ontvangen van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Indien Roda JC de schorsing accepteert, mist Falkenburg de wedstrijden FC Eindhoven – Roda JC (dinsdag 29 september 2020, 18.45 uur) én Roda JC – FC Volendam (zondag 4 oktober, 20.00 uur)

De officiele lezing van de tuchtcommissie van de KNVB luidt als volgt: “Falkenburg is door de tuchtcommissie van de KNVB veroordeeld tot een uitsluiting van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, voor ernstig gemeen spel, te weten het geven van een elleboogstoot tijdens de wedstrijd Roda JC – FC Dordrecht. Vaststaat dat hij de tegenstander heeft geraakt. Ondanks dat er geen sprake is van opzet heeft Falkenburg, door op deze wijze het duel aan te gaan, naar het oordeel van de tuchtcommissie het risico aanvaard de tegenspeler te blesseren. Dit vormt voor de tuchtcommissie reden om een lagere straf op te leggen dan door de aanklager ter zitting geëist.”

Roda JC beraadt zich, in overleg met Erik Falkenburg, of er een hoger beroep wordt ingesteld tegen de schorsing. De club heeft hier vier werkdagen de tijd voor.

Bron: Rodajckerkrade.nl