Verslag maandelijkse bijeenkomst Supportersraad – augustus 2020
wo 19 augustus 2020 om 12:12

Deze keer mochten we zowel Jeffrey van As (TD) als Joop Janssen (voorzitter RvC) verwelkom bij onze maandelijkse bijeenkomst.

Jeffrey mocht aftrappen en gaf ons een update over de afgelopen periode, waarom transfers niet zijn gelukt en waarom bepaalde spelers juist wel zijn toegevoegd aan de selectie. Kees Luijckx bijvoorbeeld, veel Rodafans hebben geen goede herinneringen aan zijn vorige periode bij Roda JC en daar is hij zich van bewust. Kees Luijckx nu is echter op het veld en ook in de kleedkamer een ware leider waar de jonge en onervaren spelers zich aan kunnen optrekken.
De huidige technische staf legt de lat echter voor alle spelers hoger en daarin wordt geen onderscheid gemaakt tussen onervaren en ervaren spelers.
Roda JC heeft een spelersbudget waarmee het mogelijk zou moeten zijn om het alle clubs in de Eerste Divisie moeilijk te maken, wel moeten nog enkele posities (dubbel) ingevuld worden. Bij voorkeur middels transfervrije spelers maar in sommige gevallen is huur helaas de enige optie.
Het trainen op Kaalheide op echt gras onlangs is de technische staf en spelers heel goed bevallen maar de overige faciliteiten op Kaalheide zijn zwaar verouderd. Het moge duidelijk zijn dat er behoefte is aan een grote opknapbeurt van Kaalheide waardoor echt gras uiteindelijk ook weer kan terugkeren in het PLS.

Vervolgens nam Joop het woord. Voorlopig (totdat Martijn Wismans start als AD…) zal Joop ook de rol van ‘aanvullend AD’ vervullen. Huidg statutaire AD Karel Bouckaert blijft voorlopig in zijn functie en zal de dagelijkse operationele zaken oppakken en Joop zal een aantal nieuwe initiatieven op zich nemen.
Daarnaast moet de nieuwe Roda JC organisatie vorm krijgen en dan pas zal ook duidelijk worden wat de positie van de Supportersraad wordt. Joop gaf net zoals tijdens de kennismaking op 3 augustus j.l. aan, dat hij een actieve betrokkenheid van de Supportersraad voor ogen heeft. Maar nogmaals, eerst moet er een stevig fundament gelegd worden voor de komende jaren zodat nu echt de stabiliteit en rust terugkeert bij Roda JC.
Roda JC gaat de horeca weer uitbesteden aan een externe partij, welke partij dat is zal binnenkort bekend worden. Men heeft hiervoor gekozen omdat dit niet tot de core business van een BVO behoort en omdat de expertise hiervoor niet aanwezig is. Ondanks dat de horeca uitbesteed zal worden zal dit wel met een veel beter verdienmodel voor de club zijn.

Voordat Jeffrey en Joop de bijeenkomst moesten verlaten i.v.m. volle agenda’s heeft de Supportersraad nog het ongenoegen geuit over het sluiten van de Fanshop in deze periode. Iedereen heeft er begrip voor dat Lonnie en Pierre ook recht hebben op vakantie en dat wordt hun ook meer dan gegund. De club had echter voor vervanging moeten zorgen, sluiten in juist deze periode is geen optie.
Ook werd met name Joop gevraagd te kijken naar de receptie/Ticketing en in het bijzonder de slechte bereikbaarheid en de mate van service, die laten beide te wensen over.

Na een korte onderbreking mocht Errol Ramsche, de nieuwe veiligheidscoördinator, de vergadering voortzetten. Normaliter zou de VC meer op de achtergrond actief moeten zijn maar helaas is de VC momenteel één van de belangrijkste personen binnen Roda JC. De reden hiervoor en dat zal jullie niet verbazen is de situatie rondom COVID-19 en alle maatregelen die daarbij komen kijken. De situatie blijft telkens veranderen en telkens moeten maatregelen weer aangepast worden. Hier gaat nog steeds heel veel tijd, energie en geld in zitten.
We naderen nu echter wel een punt dat er gecommuniceerd moet gaan worden naar alle Rodafans over hoe een wedstrijdbezoek eruit gaat zien, de eerste thuiswedstrijd is al op 5 september a.s.
Wat we wel al kunnen mededelen is het volgende: Supportershome De Schacht blijft voorlopig gesloten en het bezoeken van uitwedstrijden is ook uitgesloten. Blijft het uitvak in het PLS dan ook dicht? Er wordt gekeken of het mogelijk is om het uitvak in te richten als kidsvak (13 t/m 17 jaar).
Meer informatie over alle COVID-19 maatregelen volgt z.s.m. via de officiële kanalen.

Ter afsluiting, het is jammer dat veel aandacht nu uitgaat naar COVID-19 en alle beperkende maatregelen die helaas hierbij horen. Juist nu in een periode dat Roda JC de neerwaartse spiraal eindelijk lijkt te hebben doorbroken en dat de weg naar boven is ingeslagen. De club zou dit graag met zo veel mogelijk fans een goed vervolg willen geven maar helaas laat de realiteit dat momenteel niet toe.