Roda JC verliest in slotfase van Den Bosch
za 08 augustus 2020 om 13:00

Zaterdagmiddag (8 augustus 2020) verloor Roda JC Kerkrade zijn zesde oefenduel van dit seizoen. Op bezoek bij FC Den Bosch werd er met één doelpunt verschil verloren: 2-1.

In verband met de hoge temperaturen werd er al om 11.00 uur afgetrapt in Stadion de Vliert. Na tien minuten kreeg Roda JC de eerste kans van de wedstrijd: via Patrick Pflücke kwam Thijmen Goppel oog-in-oog met de Bossche doelman Konrad Sikkings. Goppel maakte het zichzelf te moeilijk en de rebound van Jordy Croux werd geblokt.

De volgende grote, gemiste kans kwam op naam van FC Den Bosch. Radomir Novakovic stond ver voor zijn goal, wat bijna werd afgestraft. Via de kunstgrasmat stuiterde de bal echter op het dak van het doel. Pflücke tekende voor de laatste kans in het eerste bedrijf van de wedstrijd. De Duitser dribbelde eenvoudig door de Bossche-achterhoede en kwam oog-in-oog met doelman Sikkings. Zijn schot spat uiteen op de paal.

In de tweede helft begon Roda JC goed en kwam er vooral van Goppel veel dreiging, een doelpunt bleef echter uit. Na een uur te hebben gespeeld, wisselde hoofdtrainer Jurgen Streppel al zijn veldspelers (alleen Novakovic speelde negentig minuten). Via Livio Milts kwam er ook nu weer opnieuw veel dreiging vanaf de vleugel, maar de verdediging van de thuisploeg stond goed.

Een kwartier voor tijd leek Roda JC via Pepijn Schlösser op voorsprong te komen, maar de Limburger raakte, net als Pflücke in de eerste helft, de paal - de rebound van Jimmy Vijgen ging hard over. Na tachtig minuten voetbal verdween de brilstand van het scorebord, nadat Milts verwoestend uithaalde van zo'n 22 meter: 0-1. In de slotfase ging het alsnog mis voor de Kerkradenaren: Mats Deijl scoorde twee keer uit een strafschop.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Novakovic, Marzo, Luijckx, Lambrix, Achenteh, Vossebelt, Klaasen, Goppel, Alberg, Croux

Opstelling Roda JC Kerkrade vanaf minuut 60: Novakovic, Schlösser, Senden, Dunkwu, Vanhove, Souren, Bouchouari, Milts, Stassen, Remans, Vijgen

Bron: Rodajckerkrade.nl