UK reageert op ophef over Roda JC – MVV
di 14 januari 2020 om 14:58

De Ultras Kerkrade hebben in een statement gereageerd op de ophef die ontstaan is over het vuurwerk in de derby Roda JC. Hieronder is de reactie van Ultras Kerkrade te lezen

Statement Ultras Kerkrade

Wij hebben gemerkt dat onze actie(s) van afgelopen zondag voor flink wat reuring heeft/hebben gezorgd. Wat opvalt: iedereen is heel goed, in met het vingertje wijzen, foei roepen en al onze leden een levenslang stadionverbod op te leggen. Zonder dat men ook maar de neiging heeft om de beweegreden van zo’n actie te achterhalen.

Op zich is het niet verbazingwekkend dat d’r Joep va Zuid, niet verder komt dan foei en boe roepen. Wat wel verbaasd, of misschien toch weer niet, is de reactie van de media. Bij FOX sprak men er schande van, verschillende nieuwssites gooien er teksten uit als, ‘Rodafans misdragen zich’ en ‘eisen negatieve hoofdrol op’. Ook onze burgemeester was er als de kippen bij om zich negatief uit te laten. Nergens wordt echter vermeld, wat het doel van zo’n actie is en uit welke bron van onvrede deze voortkomt. De media is er toch juist om verslag te doen van de achtergronden van gebeurtenissen die plaatsvinden in onze samenleving. Op één stuk in De Limburger na, waar men een verslaggever van In De Hekken aan het woord laat, worden we overal weggezet als een stel idioten dat het leuk vindt een wedstrijd te onderbreken, gewoon omdat het kan. Je kan het oneens zijn met de uitvoering, maar versla ook de achtergrond. Dan kunnen mensen vervolgens zelf oordelen, op basis van jullie nieuwsbericht. Dat is immers jullie werk.

Tekst gaat na de afbeelding verder


"Sjwats en jeël rejiert de welt" — Foto via Ultraskerkrade.nl

Actie 1: “SJWATS EN JEËL REJIERT DE WELT.” Deze tekst werd kracht bijgezet, door een bijeenkomst van onze wereldleiders en onze eigen Mark Rutte. speciaal voor deze gelegenheid ontstaken de wereldleiders en Mark, geel en zwarte rook. Door de grote rookontwikkeling werd het spel tijdelijk stilgelegd. Dit was al schandalig volgens de commentator van FOX

Tekst gaat na de afbeelding verder

"Wereldleiders op de tribune bij Roda JC" — Foto via Ultraskerkrade.nl

Dan actie 2, die zeker in Zuid-Limburg het gesprek van de dag was bij elke koffieautomaat: Met de tijd hebben voetbalfans zich steeds meer moeten conformeren aan belachelijke maatregelen, opgelegd door een lokale driehoek of belachelijke aanvangstijden door toedoen van, in ons geval FOX. Zo zijn we onderhand al gewend aan vrijdagavond 20:00 of zondag 16:45. Waarom is dit? Omdat FOX zoveel mogelijk wedstrijden wil uitzenden. Dé derby van Limburg, is voor ons nog ongeveer de enige Roda gerelateerde gebeurtenis waar we naar uitkijken. Ondanks het feit, dat deze al jaren kapot wordt gemaakt door belachelijke maatregelen, zo ook afgelopen zondag weer. Als klap op de vuurpijl, bepaalt een platform als FOX, dat ONZE derby op zondag 12:15 gespeeld moest worden. Een platform dat voor de verdere rest totaal geen aandacht aan Roda besteedt. Voor ons was dit de druppel en dat wilde wij laten merken. Of men het nou eens is met de uitvoering, of niet. Wij doen dit soort dingen niet, gewoon omdat het kan of omdat wij het leuk vinden een wedstrijd stil te leggen.

Vele uitingen op de tribune, die men als ongepast duidt, kunnen voorkomen worden. Door juist minder politie inzet, minder repressie en fan vriendelijkere aanvangstijden. Probeer dit eens, in plaats van nog meer repressie.

"Fox op zwart" — Foto via Ultraskerkrade.nl

Bron: Ultraskerkrade.nl

Gerelateerd nieuws

wo 24 november 2021 om 16:09
Roda JC - VVV-Venlo live op ESPN

za 27 februari 2021 om 19:46
Wijziging speeldag MVV - Roda JC

za 23 maart 2019 om 01:15
Verkeershinder rondom Parkstad Limburg Stadion

vr 05 november 2021 om 12:00
MVV - Roda JC uitgespeeld op 29 november

wo 07 april 2021 om 19:38
Almost derby time!