Mitchel Keulen: "Mitchel is blij met zijn kans"
do 14 februari 2019 om 16:35

Inmiddels staan er al vijf wedstrijden op rij als basisspeler achter zijn naam. Toch voetbalt Mitchel Keulen nog voor een vrijwilligersvergoeding bij Roda JC. De jonge linksback is alleen maar blij met zijn kans.

Even terug naar een maand geleden. Een debuterende linkervleugelverdediger die na elf minuten scoort. Een unicum?

“Als verdediger durf je daar vooraf inderdaad niet aan te denken. Iedereen zou me voor gek verklaren. Maar als het dan gebeurt, is het alleen maar fantastisch en geloof je het zelf niet. Omdat we Go Ahead Eagles ook nog met 3-1 wisten te verslaan, was het absoluut een droomdebuut."

Voorlopig ben jij de laatste in de rij van tien jeugdspelers die hun debuut in de hoofdmacht maakten. Hoe zwaar werd je geduld op de proef gesteld?

“Hoewel ik mijn huidige basisplaats natuurlijk te danken heb aan de blessure van Jannes Vansteenkiste heb ik altijd het vertrouwen gehad dat ook mijn moment zou komen. Ik ben eigenlijk ook niet nerveus geweest. Als prof moet je in jezelf geloven en mentaal sterk zijn, anders red je het niet. Al op mijn zesde maakte ik van mijn amateurclub SV Nyswiller de overstap naar Fortuna Sittard. Afgelopen seizoen belandde ik via Eric van der Luer bij de Beloften van Roda JC. Dit jaar hoopte ik om af en toe een training met het eerste mee te pikken. Dus wat er nu gebeurt, overstijgt al mijn verwachtingen."

Hoewel je in de zomer aansloot bij de selectie zit een contract en nog niet in.

“Ik voetbal inderdaad voor een vrijwilligersvergoeding, daarom is het maar goed dat ik nog bij mijn ouders woon. Maar ik zeur daar niet over en zie het als een investering in mezelf. Het is nu aan mij om aan te tonen dat ik een contract verdien. Binnenkort heb ik een gesprek met Harm van Veldhoven. Hopelijk kan ik dan een verbintenis ondertekenen, dat zou de ultieme beloning zijn. Toch kijk ik niet ver vooruit. In het voetbalwereldje kan het heel raar lopen. Ik laat het op me afkomen en zie wel wat er gebeurt. Ik heb altijd het maximale uit mezelf gehaald en dat zal ik blijven doen. Al wil ik natuurlijk wel een vaste waarde worden voor Roda JC en dan natuurlijk het allerliefst in de Eredivisie."

Hoe groot is de kans dat dát gaat lukken?

“Natuurlijk doen de nederlagen tegen Almere City en Jong Ajax veel pijn. Het is duidelijk dat we als team nog stappen moeten zetten. Promoveren zal moeilijk worden, maar we mogen niet vergeten dat we een ploeg zijn met groeipotentie. Nu zitten we even in een dipje maar als we keihard blijven werken, ons blijven optrekken aan Mario Engels en zorgen dat we op het goede moment in een flow komen is alles mogelijk. Dus ook promotie!"

Bron: RODA JC.nl

Meer nieuws

wo 19 januari 2022 om 14:31
The Voice of Kaalheide - S3E25 Jurgen Streppel

vr 14 januari 2022 om 18:50
Studio Roda | S2.9

vr 14 januari 2022 om 18:47
The Voice of Kaalheide - S3E24 Roda Academie

vr 14 januari 2022 om 15:47
Jeremy Cijntje verlaat Roda JC

vr 14 januari 2022 om 15:45
Bouchouari één duel aan de kant

Gerelateerd nieuws

za 23 maart 2019 om 01:13
Mitchel Keulen tekent eerste profcontract bij Roda JC Kerkrade

wo 17 februari 2021 om 22:44
Studio Roda | Aflevering 3

ma 21 juni 2021 om 15:28
Hans Anapak en Jamil Takidine op proef bij Roda JC

wo 19 mei 2021 om 09:01
The Voice of Kaalheide - S2E43 Verloren zonen