De visie van Yannis: "En nu de kansen benutten"
vr 18 november 2016 om 11:00

De visie van Yannis: "En nu de kansen benutten"
vr 18 november 2016 om 11:00

"Met zes punten uit de laatste vier wedstrijden tonen we aan dat er de laatste weken duidelijk iets bij ons groeit.

We incasseerden slechts één tegentreffer en hielden in drie uitwedstrijden de nul. Die resultaten geven perspectief voor de toekomst. Met de winst op Excelsior en de gelijke spelen tegen ADO Den Haag, FC Twente en PEC Zwolle zijn we op de goede weg. In al die wedstrijden stonden we verdedigend goed en hebben we heel weinig kansen weggegeven. Voetbal bestaat uit aanvallen en verdedigen en dat laatste past nu het beste bij ons. Op dit moment ligt daar onze kracht.

Het is duidelijk dat de eerste seizoenshelft tot nu toe heel moeilijk voor ons is geweest. We hadden veel problemen en blessures op cruciale posities. Een goed team valt en staat met een goede en ervaren as. Die hadden we bij de start van dit seizoen met Roel Brouwers, U?ur ?nceman en Dani Schahin voor ogen. Inmiddels is Roel gestopt, U?ur vertrokken en Dani al het hele seizoen geblesseerd. Mede daardoor ontbreekt het ons aan echte leiders en ervaring. Nu ook Simon Church voor langere tijd is uitgeschakeld, zullen ook de komende vijf wedstrijden tot de winterstop nog lastig worden.

Enkele weken geleden sprak ik de verwachting uit dat we vanaf oktober beter voetbal zouden laten zien. Inmiddels zijn we op basis van wilskracht een echt team geworden dat vier wedstrijden op rij ongeslagen is. Dat is een compliment aan de jongens. We hebben een van de meest stabiele defensies in de Eredivisie en ook het middenveld functioneert steeds beter. Elk punt dat we pakken is belangrijk voor de motivatie en het zelfvertrouwen. Daarom ben ik ervan overtuigd dat we de komende tijd ook op aanvallend gebied progressie zullen boeken.

Voorlopig zullen we er alles aan doen om tot de winterstop zoveel mogelijk punten te pakken. Er is weinig kwaliteitsverschil met een aantal andere ploegen, daarom willen we de afstand zo klein mogelijk houden. Hopelijk zijn in het nieuwe jaar dan weer enkele jongens fit en kunnen we enkele gerichte versterkingen aantrekken.

AZ, onze tegenstander van komend weekend, is een van de beste teams van Nederland. Niet voor niets bezetten ze de vijfde plaats op de ranglijst. Dat neemt niet weg dat wij ook zondag altijd mogelijkheden zullen krijgen om te scoren. Door optimaal geconcentreerd te zijn, zullen we die momenten moeten pakken. Want het is nu onze volgende stap om de kansen te benutten!"

Bron: Roda JC.nl