tijdelijk niet actief WZRJC | Ook in restant geen doelpunten voor Roda JC en Almere City

Ook in restant geen doelpunten voor Roda JC en Almere City
vr 09 april 2021 om 20:29

Op tweede paasdag stond voor Roda JC het duel tegen de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Echter werd na 67 minuten speeltijd de wedstrijd gestaakt wegens hevige sneeuwval. Het restant werd vrijdagmiddag uitgespeeld.

Na slechts enkele seconden waren de intenties van beide ploegen duidelijk te merken; niets minder dan de drie punten. De eerste kans van de wedstrijd was voor Roda JC. Klaasen zocht in de omschakeling Goppel. De snelle buitenspeler kreeg de bal voorbij zijn directe tegenstander, maar schoot net naast de verkeerde kant van de paal.

Kort daarna verscheen ook Almere City voor het doel van Hoekstra. Door storen van Jensen liep de kans van Verheydt op niets uit. Halverwege de eerste helft probeerde Goppel het maar eens van de rand van de zestienmeter; zijn inzet vloog een meter over. Direct hierna schoot Klaasen vanuit de tweede lijn, doordat zijn inzet onderweg werd aangeraakt kon doelman Woud de bal eenvoudig oprapen. Aan de overkant vloog een inzet van Yeboah rakelings over de lat. In de tegenstoot ging Goppel alleen op doelman Woud af, maar de aanvaller speelde de bal te ver voor zich uit. Kortom; veel mogelijkheden maar geen doelpunten. Nog voor rust kregen de bezoekers de beste kans van het duel. In een overtalsituatie wisten Hoekstra en Jensen zowel Verheydt als Hammouti van scoren te weerhouden.

Vente bleef in de rust achter in de kleedkamer, Messaoud was zijn vervanger. Na 53 minuten spelen begon het te sneeuwen. Dit zorgde ervoor dat na 62 minuten de oranje bal te voorschijn kwam en slechts 5 minuten later de wedstrijd volledig werd stilgelegd omdat de lijnen niet meer zichtbaar waren. Na overleg met beide trainers werd besloten dat de wedstrijd niet op een veilige manier kon worden uitgespeeld, waardoor de wedstrijd werd gestaakt.

Dan maken we een kleine sprong in het verslag. De resterende minuten werden vanmiddag (vrijdag 9 april, 17.00 uur) uitgespeeld in Kerkrade.

De wedstrijd werd met een ingooi voor Roda JC (wederom) in gang gezet. Een voorzet van Klaasen belandde bij Goppel, die kopte een meter naast het doel. Even later kwam Messaoud centimeters te kort om de lage voorzet van Pflücke binnen te werken. Roda JC bleef de aanval zoeken. Absalem dribbelde na 82 minuten spelen richting de zestienmeter, echter ging zijn poging over. Helaas liepen alle pogingen op niets uit waardoor het (sneeuw)duel in een doelpuntloos 0-0 eindigde.