'Negatieve spiraal ombuigen'

“Voor iedereen die Roda JC of MVV een warm hart toedraagt, is de derby van vanavond een van de mooiste wedstrijden. Als staf en spelersgroep zijn we daarvan absoluut doordrongen. Maar het is vandaag ook een uitgelezen kans om de negatieve spiraal om te buigen.

Natuurlijk baal ik ontzettend van de resultaten van de afgelopen weken. Maar het is wel de realiteit. Het is duidelijk dat we het, zowel voetballend als qua uitslagen, niet goed doen. Het heeft er alle schijn van dat onze negatieve serie doorwerkt op de spelers. Zo leek de ploeg afgelopen maandag, ondanks al onze ervaring en volwassenheid, in de eerste helft lamgeslagen.

Zeker als je het voetbal wilt spelen dat wij nastreven, moet je dat met zijn allen doen en je niet verstoppen. Anders breng je elkaar in de problemen. Het begint met de bereidheid om voor elkaar te werken en elkaar aan te sturen. Wat dat betreft mag het wel dwingender en minder lief voor elkaar. Dan geef je elkaar ook energie.

Voorafgaand aan het duel tegen Jong FC Utrecht en ook deze week hebben we daar continu op gehamerd. Afgelopen maandag zagen we die energie, na de drie wissels, alleen na rust. Vervolgens was de tweede helft acceptabel, maar niet goed genoeg.
Als team moet je oorlog kunnen maken en de duels aangaan. Wanneer andere jongens dat beter kunnen, krijgen zij hun kans. Namen zeggen me namelijk niets. Als speler moet je het elke keer opnieuw in het veld laten zien, of je nu achttien bent of achtentwintig. Daarom is het logisch dat we andere jongens, die ook elke dag keihard werken, belonen.

Met zijn allen moeten we nu opstaan om deze vervelende serie te doorbreken. En dan gaat het met name over het resultaat, want het gaat altijd om winnen. We zijn wel degelijk in het bezit van kwaliteiten. Het is nu zaak om de juiste afstemming te vinden en een winnend elftal te formeren. Dat lukt niemand alleen, dat zullen we samen moeten doen. De spelers zullen extra energie bij elkaar moeten oproepen, al is dat natuurlijk ook mijn taak. Ik zal dat in ieder geval blijven volhouden tot ik erbij neerval."

Tekst: Bert Jan Boer

Bron: Rodajckerkrade.nl

Jurgen Streppel
Meer nieuws

wo 20 januari 2021 om 19:56
STUDIO RODA | AFLEVERING 1

wo 20 januari 2021 om 13:07
The Voice of Kaalheide - S2E24 Henk Dijkhuizen

vr 15 januari 2021 om 17:55
De visie van Jurgen: 'Goede graadmeter'

do 14 januari 2021 om 16:13
Rugnummer 9: 'we moeten een echte machine worden'

do 14 januari 2021 om 16:10
Voedselbanken.nl derde hoofdsponsor Roda JC

Gerelateerd nieuws

do 11 juni 2020 om 01:20
Jurgen Streppel nieuwe hoofdtrainer Roda JC

vr 15 januari 2021 om 17:55
De visie van Jurgen: 'Goede graadmeter'

ma 29 juni 2020 om 16:33
Remond Strijbosch nieuwe assistent-trainer Roda JC

vr 02 oktober 2020 om 13:22
Streppel: "We kunnen èn moeten veel beter"

ma 19 oktober 2020 om 17:00
"Benieuwd of wij opnieuw progressie tonen"