Roda JC en FC Volendam delen de punten
ma 05 oktober 2020 om 10:43

Roda JC Kerkrade heeft vanavond in eigen huis gelijkgespeeld tegen FC Volendam. Roland Alberg scoorde vanaf elf meter het doelpunt voor de Kerkradenaren.

De eerste mogelijkheid diende zich na een kleine tien minuten spelen aan. Een scherpe voorzet van Stefano Marzo belandde op het hoofd van Fabian Serrarens. Echter, miste zijn kopbal de juiste richting. Na een kwartier spelen bracht doelman Roulaux in eerste instantie nog redding op de inzet van Martijn Kaars. De doelman kon echter niet voorkomen dat Nick Doodeman in tweede instantie de bal langs de goalie in de verre hoek schoof; 0-1 voor de bezoekers.

Roland Alberg probeerde na 23 minuten de bal van ver over de doelman te plaatsen, zijn inzet ging naast. Na een half uur spelen kwam Volendam er gevaarlijk uit, nu kon Roulaux een tweede treffer voorkomen. Vijf minuten voor het rustsignaal probeerde Niek Vossebelt het met een harde knal. Helaas zat doelman Nordin Bakker in de goede hoek.

Na de theepauze verschenen dezelfde 22 namen aan de aftrap. De thuisploeg zorgde direct voor gevaar. Een goed schot van Absalem werd door doelman Bakker weggebokst, waarna een overtreding op Jordy Croux volgde. Uit de vrije trap kopte Niek Vossebelt de bal bij de tweede paal tegen de doelpaal aan waardoor de stand gelijk bleef.

Even later volgde een schot van Jordy Croux, maar ook nu had doelman Bakker de bal klemvast. Na 10 minuten spelen in de tweede helft werden de Volendammers ook weer gevaarlijk. Jari Vlak raakte met een harde poeier de lat. Twintig minuten voor tijd werd de opgestoomde Amir Absalem gevloerd in de zestienmeter. Roland Alberg bleef kalm en schoot zijn zesde treffer van het seizoen tegen de touwen; 1-1.

Roda JC bleef aandringen in de slotfase van het duel. Een gewaagde omhaal werd gepakt door Bakker en een harde uithaal van Alberg vloog over. Twee minuten voor het einde kopte Serrarens de bal op een haar naast de verkeerde kant van de paal, eindstand 1-1.

Aankomende zaterdag (10 oktober) speelt Roda JC het uitduel tegen Almere City FC. Aftrap van dit duel is om 18.45 uur en live te volgen via FOX Sports.