Nieuws
Rugnummer 19: Mitchel trekt zijn eigen plan

Rugnummer 19: Mitchel trekt zijn eigen plan

Niemand minder dan Nicolas Anelka noemde hem dé exponent van de jeugdafdeling. Vanaf zijn achtste verdedigt Mitchel Paulissen de geelzwarte kleuren van Roda JC. Het kind
van de club vindt het hoogste tijd worden voor zijn definitieve doorbraak


De start van het seizoen was niet alleen moeilijk voor het hele team, maar ook voor jou als individu. Met drie doelpunten uit de laatste drie wedstrijden lijk je je draai inmiddels gevonden te hebben.
“De laatste drie duels speelde ik in ieder geval negentig minuten, twee daarvan vanaf de linkerkant. Samen met de plek achter de spitsen is dat mijn favoriete positie. Zelf vind ik het wel lekker gaan, al zag ik het duel tegen Excelsior als mijn laatste kans. Met de komst van rechtstreekse concurrenten als Simeon Raykov, Gyliano van Velzen en Beni Badibanga is het niet lastig om tot die conclusie te komen. Ik was me ervan bewust dat ik het moest laten zien. Mede dankzij mijn twee treffers pakte ik die kans."

Hoe kijk je terug op de afgelopen, roerige, periode?
“Vanaf de buitenkant is het allemaal lastig te volgen, maar dat geldt ook binnen de spelersgroep. Dat neemt niet weg dat er iets moest gebeuren. Ik ben blij met de nieuwe investeerder. Hopelijk kunnen we nu de weg naar boven inslaan, want acht doelpunten tot aan de winterstop was natuurlijk een treurige statistiek. Dat neemt niet weg dat alle mutaties effect hebben op de selectie. Met de komst van negen nieuwelingen had ik het idee dat we aan een nieuw seizoen begonnen. De ene speler zal er onrustig van worden, de ander strijdbaar om de concurrentie aan te gaan."

Tot welke categorie behoor jij?
“Tot de laatste. Ik zit nu zes jaar bij de selectie en word van dit soort ontwikkelingen niet meer warm of koud. Ik trek mijn eigen plan. Concurrentie is goed, ik ben er in ieder geval niet bang voor. Als het team beter gaat spelen, zal mijn niveau ook omhoog gaan. Ik heb maar één carrière en ga de strijd aan. Anderen moeten maar laten zien dat ze beter zijn dan ik."

Er zijn tijden geweest dat je je hoofd liet hangen.
“Klopt, maar al snel ging de knop om en drong het tot me door dat ik alleen mezelf ermee heb als ik het erbij laat zitten. Met extra trainingen probeerde ik mezelf te verbeteren. In eerste instantie voelde het meer als een verplichting, maar al snel merkte ik dat ik mijn kracht en conditie toenamen. Inmiddels ben ik volwassener en serieuzer geworden. Ik train elke dag hard en veel en in het weekend moet ik er dan staan. Dan wil ik het laten zien door goed te voetballen. Wat dat betreft ben ik niet veranderd. Wanneer je als voetballer op de wedstrijddag in actie komt is het leven als prof top, maar als je niet speelt vind ik er niks aan."

Om die reden vertrok je je ruim een jaar geleden op huurbasis naar VVV-Venlo. Hoe is die overstap bevallen?
“Bij Darije Kalezi? stond afgelopen seizoen verdedigen en spelen in een tweespitsensysteem voorop. Daar liggen niet mijn kwaliteiten en daarom vond ik het ook logisch dat ik niet speelde. Vervolgens heb ik zelf het initiatief genomen om in de winter aan VVV-Venlo verhuurd te worden. Ik speelde er alle wedstrijden en vond het plezier terug. Omdat we met VVV een van de favorieten waren, speelden we veel op de helft van de tegenstander. Hoewel ik mijn topniveau niet haalde, waren mijn prestaties toch van dien aard dat ik er mijn terugkeer naar Kerkrade mee verdiende."

Om vervolgens weer regelmatig op de bank te belanden.
“Dat was behoorlijk balen, vooral omdat aanvallend voetbal in een driespitsensysteem de intentie was. Na de slechte resultaten werd de tactiek echter snel gewijzigd. Hoewel ik liever vaker in de basis had gestaan, gelooft de trainer in mij en geeft hij me vertrouwen. Het enige wat ik nu wil is elke week voetballen. En dat wordt ook tijd."

Zoals vrijdag tegen Go Ahead Eagles.
“Ik hoop dat we Go Ahead vrijdag een tik kunnen toedienen zodat de laatste plaats definitief uit zicht is. De volgende stap is dan het ontlopen van de nacompetitie. Als één club weet hoe onvoorspelbaar de play-offs om promotie en degradatie zijn, zijn wij het wel. De promotie tegen NAC zal mijn mooiste herinnering ooit blijven. Zulke wedstrijden gaan om de toekomst van de club, spannender is onmogelijk. Door die enorme druk steeg ik boven mezelf uit. Maar in die duels bleek ook dat je als Eredivisieclub alleen maar te verliezen hebt. Daarom zullen we er alles aan doen om, net als afgelopen seizoen, boven de streep te eindigen."

Mitchel Paulissen Nicolas Anelka