Nieuws
Interview Mart Remans: “De ranglijst doet me pijn”

Interview Mart Remans: “De ranglijst doet me pijn”

Een kwartier konden we zondagmiddag in Breda zien waar dit Roda JC toe in staat is als het met vertrouwen speelt. De Kerkraadse club kwam bij NAC terug tot 2-1 en putte daar moed uit. Na de 3-1 viel meteen ook de 4-1 en Roda was weer het bange elftal dat we kenden van het eerste uur. Na afloop bespraken we het met Mart Remans.

Mooi om te zien: de woede in de aftrap. Remans is nijdig als hij aftrapt na de 4-1, die meteen na de 3-1 volgt. Alsof het niet erg genoeg is volgt binnen dertig tellen bijna de 5-1, maar een grote kans blijft onbenut. Een echte afslachting blijft de Limburgers dan bespaard. “We zijn de eerste helft veel te slap begonnen. Zij hebben deze week dik verloren van Feyenoord en daar moeten wij dan iets tegenover stellen. En toch lopen we vanaf het begin achter de feiten aan, moeten we in de rust op ons flikker krijgen. De tweede helft gaat een stuk beter”, aldus de jonge aanvaller.

Dat uit zich in een klein kantelpunt. Een goede rush van spits Ike Ugbo levert Roda een penalty op, die Roland Alberg netjes verzilvert. Ineens is Roda terug in de wedstrijd, om het na de 3-1 ook weer volledig kwijt te zijn. Hoe kan zoiets? “We krijgen na zo’n goal meer vertrouwen en we geven ruimte weg op jacht naar de gelijkmaker. NAC profiteerde daar goed van met twee snelle goals en dan kunnen we alleen maar zorgen dat het niet nog erger wordt.”
Basisplek voor local boy

Voor Remans persoonlijk wel fijn: de 21-jarige aanvaller is na een lange periode op de bank terug in de basis, al is het op de flank in plaats van de spits, waar Ugbo goed draait. “Voor mij persoonlijk is het natuurlijk fijn om weer minuten te maken. Vorige week tegen FC Dordrecht (5-0 zege, red.) was de eerste keer terug in de basis. Ik scoorde, maar kon omdat ik lang niet gespeeld heb niet mijn niveau brengen. Dan is het voor mij en het elftal extra zuur dat we niet de start hebben kunnen maken aan de vierde periode die we graag hadden gewild. Nu moeten we de rug rechten, op naar Telstar.”

Een belangrijke vraag: kan Remans, kind van de club, de leiding in de komende weken overtuigen om zijn contract te verlengen? De aanvaller, gezegend met Zuid-Limburgs dialect, zou niets liever willen. “Dat hangt van de clubleiding af. Als het aan mij ligt wel. Dit is mijn club en ik wil dat het hier beter gaat. Mijn hele familie leeft met de club mee. Het doet pijn als je naar de ranglijst kijkt en dat je dan ziet dat het heel matig gaat. We moeten volhouden en er alles aan doen om de tijden van vroeger te doen herleven.”

Geschreven door Jan Willem Spaans

Mart Remans