Voorbeschouwing Jong FC Utrecht - Roda JC

Komende maandagavond gaat Roda JC Kerkrade op bezoek bij Jong FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch wordt om 20.00 uur afgetrapt tegen de Domstedelingen.

Waar Roda JC afgelopen week in de absolute slotfase nog een gelijkspel uit de strijd sleepte, verspeelde Jong FC Utrecht in Doetinchem een 1-0 voorsprong. Het elftal van trainer René Hake nam na 23 minuten de leiding tegen De Graafschap, dankzij een raak geschoten penalty van Jeredy Hilterman. Leeroy Owusu en Ralf Seuntjens wisten het feestje van de ploeg uit de Domstad echter te verpesten door in de tweede helft voor De Graafschap raak te schieten.

Net als afgelopen week kan trainer Jean-Paul de Jong nog geen beroep doen op Mitchel Keulen en Richard Jensen. Beide spelers trainen wel weer mee bij Roda JC, maar zijn nog niet wedstrijdfit. Voorafgaand aan het duel met MVV gaf De Jong bij Roda JC Club TV al aan dat Keulen eerst wedstrijdritme moet opdoen bij Jong Roda JC.

Een seizoen geleden, tijdens het eerste treffen met Jon, ging de volle buit mee naar Kerkrade. Door treffers van Livio Milts en de deze zomer vertrokken 'Super Mario' Engels werd er met 1- 2 gewonnen - Mohamed Mallahi wist namens Jong Utrecht te scoren.

In september eindigde het thuisduel tegen Jong Utrecht nog in een mineur voor Roda JC. De Utrechtenaren wisten de drie punten mee naar huis te nemen door met 3-1 te winnen. Eros Maddy opende al in de tweede minuut de score namens Jong Utrecht. Hicham Acheffay (0-2) en Jonas Arweiler (1-3) zorgden voor de twee andere Utrechtse treffers. Via Romario Rösch (1- 2) wist Roda JC nog iets terug te doen.

Facts & Figures
- Alex Bos is de scheidsrechter van dit duel. Hij floot dit seizoen ook het uitduel tegen FC Dordrecht, waar Roda JC met 1-1 gelijkspeelde.
- Jong FC Utrecht staat met 28 punten vier plekken boven Roda JC (18 punten) op de ranglijst.
- De wedstrijd van aanstaande maandag wordt pas het vierde 'onderonsje' tussen Roda JC en Jong FC Utrecht. Tot nu toe wist Roda JC twee keer te winnen. Het doelsaldo is ook gelijk: 5-5.
- Roda JC-coach Jean-Paul de Jong was tussen 2011 en 2013 trainer van Jong FC Utrecht. De ploeg speelde toen nog in de Beloftencompetitie.

Bron: Rodajckerkrade.nl

Meer binnen de "voorbeschouwing" serie

vr 14 februari 2020 om 14:26
Voorbeschouwing: De Graafschap - Roda JC

do 06 februari 2020 om 12:00
Voorbeschouwing: Roda JC - FC Den Bosch