Voorbeschouwing: Roda JC - FC Den Bosch

Vanavond speelt Roda JC Kerkrade in eigen huis tegen FC Den Bosch. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt. Tegen de Brabanders zal Maurice Verberne zijn debuut als interim-trainer van Roda JC maken.

Afgelopen speelronde kwam Roda JC niet verder dan de brilstand (0-0) tegen TOP Oss. Hoewel er wel kansen waren voor onder meer Iké Ugbo en Jordy Croux, werd er niet gescoord. FC Den Bosch ging het scoren beter af. In het thuisduel tegen Jong AZ wist het met 3-0 te winnen. Oussama Bouyaghlafen en Danny Verbeek scoorden al vroeg in het duel, nadat Jong AZ een rode kaart kreeg. Net voor tijd bepaalde Alexander Laukart de eindstand op 3-0.

Mede door het gelijke spel bivakkeert Roda JC nog altijd op de zeventiende plek van de Keuken Kampioen Divisie. FC Den Bosch kent, net als Roda JC, ook een aanzienlijk slechter seizoen. Waar het afgelopen jaar meedeed om de bovenste plekken, is de ploeg van trainer Erik van der Ven terug te vinden op de elfde plek. Samen met De Graafschap en Go Ahead Eagles is het koning-gelijkspel, want het speelde al elf keer gelijk - dat is overigens één keer meer dan Roda JC.

Interim-coach Maurice Verberne kan geen beroep doen op de geblesseerde Mitchel Keulen. Ook Niels Verburgh is nog enige tijd uit roulatie. De ploeg van Van der Ven reizen af naar Kerkrade zonder Ryan Trotman. De aanvaller heeft een binnenbandblessure.

Eerder dit seizoen werd er in Den Bosch niet gescoord, waardoor er na negentig minuten een 0-0 eindstand op het bord stond. Vorig seizoen ging Roda JC met 2-0 onderuit in eigen huis. Den Bosch scoorde via Vincent Vermeij en Stefano Beltrame - beiden zijn inmiddels vertrokken bij de bezoekers - twee keer in de absolute slotfase.

Facts & Figures- Erwin Blank is de scheidsrechter van dit duel. Hij was ook de scheidsrechter tijdens het duel van Jong Roda JC Kerkrade tegen Jong Feyenoord (28-01-2020). Jong Roda JC wist dat duel te winnen met 4-1.
- FC Den Bosch heeft dit seizoen al dertien punten meer bij elkaar gesprokkeld dan Roda JC.
- Het wordt het 33ste duel tussen beide ploegen. Tot nu toe heeft Roda JC er veertien gewonnen en tien gelijk gespeeld. In de laatste drie duels is FC Den Bosch echter in het voordeel: twee winst en één gelijk.
- Het overall-doelsaldo is in het voordeel van Roda JC: 57 treffers voor versus 38 tegen.
- Bij FC Den Bosch staat oud-Roda JC‘er Jens van Son onder contract. Van Son speelde in totaal dertien duels voor de Kerkradenaren.

Bron: Rodajckerkrade.nl

Meer binnen de "voorbeschouwing" serie

vr 14 februari 2020 om 14:26
Voorbeschouwing: De Graafschap - Roda JC

do 16 januari 2020 om 22:52
Voorbeschouwing Jong FC Utrecht - Roda JC