Voorbeschouwing: De Graafschap - Roda JC
vr 14 februari 2020 om 14:26

Voorbeschouwing: De Graafschap - Roda JC
vr 14 februari 2020 om 14:26

Vrijdagavond duelleert Roda JC Kerkrade in Doetinchem met De Graafschap. Op De Vijverberg wordt om 20.00 uur afgetrapt tegen de huidige nummer 3 van de Keuken Kampioen Divisie.

Afgelopen speelronde eindigde voor De Graafschap beter dan voor Roda JC. Waar Roda JC in eigen huis verloor van FC Den Bosch (1-5), wist De Graafschap met 3-2 te winnen op bezoek bij Jong PSV. Al liep het niet van harte. Jong PSV kwam net voor rust op 1-0. Een mooie pegel van Hamdaoui was zes minuten na rust goed voor de gelijkmaker. Vier minuten voor het eindsigneel leek het mis te gaan voor de ploeg van trainer Mike Snoei toen Sidebe de 2-1 scoorde voor Jong PSV. Echter waren de doelpunten van Ralf Seuntjens en Branco van der Boomen in extremis net genoeg voor de winst.

De Superboeren, zoals De Graafschap zichzelf identificeert, staan er goed voor op de ranglijst. Het staat – samen met Jong Ajax en FC Volendam – op de gedeelde tweede plek, die recht geeft op directe promotie. Daarmee speelt de degradant van afgelopen seizoen om de plekken waar het aan het begin van dit seizoen op hoopte.

Interim-coach Maurice Verberne kan geen beroep doen op de geblesseerde Mitchel Keulen en Niels Verburgh. Ook Pepijn Schlösser zal geen deel uit maken van de wedstrijdselectie. Hij is door zijn twee gele kaarten tijdens Roda JC-FC Den Bosch geschorst voor het duel met De Graafschap. Coach Snoei kan sowieso geen beroep doen op Jeremy Helmer en Toine van Huizen, die een blessure hebben.

Eerder dit seizoen eindigde het duel in Kerkrade in een 1-1 gelijkspel. Javier Vet opende in de eerste helft de score namens De Graafschap. Na een memorabele rust maakte Iké Ugbo de gelijkmaker, wat ook de eindstand was. De laatste keer dat deze wedstrijd werd gespeeld op De Vijverberg was in maart 2016. De Graafschap won toen – in de Eredivisie – met 3-0 door doelpunten van Youssef el Yebli, Robin Pröpper en Piotr Parzyszek.

Het uitvak voor het duel tussen Roda JC Kerkrade en De Graafschap in de altijd sfeervolle Vijverberg is nog niet uitverkocht. Tickets (autocombi) kunnen voor €9,- worden aangeschaft via rodajc.nl/tickets of in de Roda JC App.

FACTS & FIGURES

- Martin Pérez is de dienstdoende arbiter tijdens het duel. De laatste keer dat hij een duel van Roda JC floot, was in 2018. In het thuisduel tegen Excelsior (Eredivisie) werd er met 2-1 gewonnen.
- De Graafschap heeft 31 punten meer dan Roda JC Kerkrade behaald dit seizoen.
- Roda JC Kerkrade en De Graafschap troffen elkaar veruit het vaakst in de Eredivisie. Veertig onderlinge ontmoetingen waren in de hoogste Nederlandse voetbaldivisie. Slechts zes waren voor een andere competitie (TOTO KNVB Beker, Keuken Kampioen Play Offs en Keuken Kampioen Divisie).
- Roda JC Kerkrade won 21 keer van de 46 ontmoetingen. Dertien keer won De Graafschap.
- Roda JC Kerkrade nam begin dit seizoen Robert Klaasen over van De Graafschap. Bij De Graafschap staat oud-Roda JC’er Hidde Jurjus onder contract.

Bron: rodajckerkrade.nl

Meer binnen de "voorbeschouwing" serie

do 20 mei 2021 om 15:58
Pre-talk: N.E.C. Nijmegen – Roda JC Kerkrade

vr 14 mei 2021 om 18:11
Pre-Talk: De Graafschap - Roda JC

wo 12 mei 2021 om 16:26
Pre-talk: TOP Oss – Roda JC Kerkrade

do 06 februari 2020 om 12:00
Voorbeschouwing: Roda JC - FC Den Bosch

do 16 januari 2020 om 22:52
Voorbeschouwing Jong FC Utrecht - Roda JC